Opticlude Oogpleister Comfort Girls

Opticlude Oogpleister Comfort Girls

Opticlude Oogpleister Comfort Girls

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

De pleister is van non-woven microporeus materiaal dat de huid laat ademen en normaal functioneren. De hypoallergene kleeflaag is zeer huidvriendelijk, wat de kans op huidirritaties beperkt. Een niet-klevende bekleding in het midden voorkomt dat de bekleding door oogafscheiding aan het oog gaat kleven.

Te gebruiken bij

 • Amblyopie (een lui oog) door Strabismus (scheelzien) bij kinderen.

Productvoordelen

 • Het huidvriendelijke materiaal laat de huid ademen. 
 • De hypoallergene kleeflaag is zeer huidvriendelijk, wat het risico op huidirritaties vermindert. 
 • Het niet-klevende kompres voorkomt dat de pleister door oogafscheiding tegen het oog gaat kleven.

Gebruiksadvies

Aanbrengen
 1. De huid moet droog en vetvrij zijn. Verwijder eerst de schutlaag van de oogpleister.
 2. Sluit de ogen licht, ontspan daarbij de gezichtsspieren. Met andere woorden: geen samengeknepen ogen of spieren rondom de ogen. Opticlude is voorzien van een bijzonder huidvriendelijke kleefstof, die plakt door lichaamswarmte. Modelleer de pleister daarom licht (evt. kort de hand opleggen).
 3. Plak Opticlude met het smalle gedeelte eerst bij de neus, zonder aanpsannen van de pleister.
 4. Opticlude nu verder over het gesloten oog aanbrengen. De pleister geeft bij licht aandrukken al een goede kleefkracht.

Verwijderen

 1. Maak aan de binnenzijde bij de neus een begin van de pleister om los te maken.
 2. Houd tegelijkertijd de huid met de andere hand vast. Verwijder de pleister 'laag en langzaam', trek de pleister richting het oor, houd deze dicht bij de huidoppervlak en rol deze over zichzelf weg. Verwijder de oogpleister niet door in een hoek op te tillen. De huid trekt dan en het risico bestaat van roodheid en irritatie.
 3. Als de pleister verwijderd is, ondersteun de nieuw te plakken huid.
 4. Voor een pleister met een sterke kleeflaag overweeg een medische klaaflaagoplossing of -verzorging (goedgekeurd voor gebruik rondom het oog) te gebruiken om de kleeflaag van de plakrand te verzachten.

Inhoud

100 stuks

Verpakkingsvorm

Doosje

Meer informatie

Opticlude oogpleisters hebben een hypoallergene Micropore kleeflaag en kunnen gemakkelijk worden aangebracht en verwijderd met minimale beschadiging van de huid. Dankzij het unieke drukgevoelige kleefmiddel blijft de pleister tijdens de occlusieperiode goed zitten. De niet-klevende binnenlaag is absorberend en voorkomt dat de bekleding door tranen aan de omliggende huid gaat kleven. De Micropore kleeflaag laat de huid normaal ademen. Bovendien is door het lichte ontwerp vouwen of knippen voor een betere pasvorm niet nodig.

Merk

Hoe te bewaren

Bewaar Opticlude oogpleister onder normale kamertemperatuur.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen