Otrivin Neusspray Hydraterende Formule

Otrivin zorgt voor een snelle en langdurige verlichting van neusverstoppingen, het vermindert de zwelling van het slijmvlies in de neus.

* Verplichte velden

Vanaf  0,00
Aantal:

Otrivin Neusspray Hydraterende Formule

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Otrivin zorgt voor een snelle en langdurige verlichting van neusverstoppingen, het vermindert de zwelling van het slijmvlies in de neus. Het helpt zodoende de neusdoorgang vrij te houden, waardoor de patiënt die last heeft van een dichte of verstopte neus gemakkelijker kan adem halen. De werking van Otrivin begint binnen een paar minuten en houdt enkele uren aan.

Te gebruiken bij

 • Verstopte neus

Dosering

Volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar:

 • 4-6 maal per dag 1 spray in ieder neusgat

Gebruiksadvies

 1. De doorzichtige beschermdop verwijderen. 
 2. Als u de flacon voor de eerste keer gebruikt, moet u eerst een paar keer op de bovenkant van het neusstukje drukken om het pompsysteem met de oplossing te vullen.
 3. De flacon goed rechtop houden en het hoofd iets voorover buigen. 
 4. 1 spray in elk neusgat toedienen, zoals op de tekening aangegeven. Terwijl u pompt, moet u door de neus inademen. Na gebruik het uiteinde schoonmaken en het dopje terugplaatsen.

Bijwerkingen

Zie bijsluiter.

Interacties

Wanneer u middelen tegen depressiviteit gebruikt, kunnen de effecten van Otrivin versterkt worden. Er bestaat een kans op een gewijzigde werking van betablokkers (middel tegen hoge bloeddruk, bepaalde hartklachten en verhoogde oogdruk).

Zwangerschap / Borstvoeding

Otrivin kan, mits op voorschrift en niet langer dan een week, tot zover bekend zonder gevaar gebruikt worden tijdens de zwangerschap.

Contra-indicaties

Gebruik dit middel niet:

 • wanneer u kort geleden een neusoperatie heeft ondergaan
 • bij kinderen jonger dan 12 jaar

Samenstelling

Xylometazolinehydrochloride (1 mg/ml), dinatriumedetaat, natriumdiwaterstoffosfaat, dinatriumfosfaat, natriumchloride en gezuiverd water.

Bevat

0,5/1 mg/ml Xylometazolinehydrochloride

Inhoud

10 milliliter

Verpakkingsvorm

Spray

Meer informatie

Wees voorzicht bij dit middel wanneer:

 • u overgevoelig bent voor xlometazolinehydrochloride of één van de overige bestanddelen
 • u verhoogde oogboldruk (nauwe kamerhoek glaucoom) heeft
 • als u gevoelig bent voor adrenaline-achtige substanties, hetgeen zich uit in de vorm van slapeloosheid, duizeligheid, trillen, hartritmestoornissen of verhoogde bloeddruk
 • ls u lijdt aan verhoogde bloeddruk, hart- en schildklieraandoeningen

Merk

Otrivin

Hoe te bewaren

Buiten het bereik en zicht van kinderen houden. Bewaren beneden 30°C.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen