Winkelen per

Botten en gewrichten

Advies voor het behoud van sterke botten en soepele gewrichten na de overgang:

Bij vrouwen wordt in de eerste jaren na de overgang het bot sneller afgebroken. Vrouwen hebben daardoor op latere leeftijd een grotere kans op botontkalking (osteoporose) en botbreuken. De kans hierop kan worden verminderd door voldoende te blijven bewegen, voldoende calcium (4 porties zuivel per dag) en vitamine D in te nemen. Wanneer het niet lukt om voldoende zuivel te eten, kan gekozen worden voor een voedingssupplement met calcium. Aan alle vrouwen vanaf 50 jaar wordt aanbevolen dagelijks een vitamine D supplement te slikken.

Door hormonale veranderingen in de overgang kan het kraakbeen in de gewrichten dunner worden en de smering van de gewrichten afnemen. Hierdoor kan pijn bij het bewegen ontstaan. Voor het behoud van gezond kraakbeen en soepele gewrichten kan glucosamine worden gebruikt. Ook zijn er supplementen ontwikkeld speciaal voor soepele gewrichten tijdens de overgang zoals Synofit en Care for Women Flex up.

14 Producten


  1. 1
  2. 2

Waarom Leef.nl

Leef.nl is de webshop van meer dan 450 apotheken in Nederland. Leef.nl biedt naast een groot assortiment van meer dan 10.000 producten ook altijd compleet advies. Ontdek alle gezondheidsinformatie in onze kennisbank of bestel uw product direct. Indien u voor 16.00 uur bestelt zijn de producten morgen al in huis! Of u haalt ze heel eenvoudig gratis op bij een van de aangesloten apotheken.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen