PCH Natriumcromoglicaat Oogdruppels 20mg/ml

Geneesmiddel ter voorkoming van overgevoeligheidsreacties (anti-allergie middel).

 4,15
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

PCH Natriumcromoglicaat Oogdruppels 20mg/ml

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Natriumcromoglicaat remt overgevoeligheidsreacties, zodat verschijnselen als rode ogen, tranende ogen, gezwollen oogleden, branderigheid en jeuk van het oog worden voorkomen of (nagenoeg) verdwijnen. De mogelijkheid bestaat dat uw klachten niet direct verdwijnen, doch dat dit enkele dagen duurt.

PCH Natriumcromoglicaat oogdruppels worden toegepast ter voorkoming van een ontsteking van het bindvlies van het oog die het gevolg is van een overgevoeligheidsreactie voor een bepaalde stof (zoals bij hooikoorts).

Te gebruiken bij

 • Overgevoeligheidsreacties van het oog
 • Hooikoorts

Dosering

De gebruikelijke dosering voor volwassenen en kinderen is vier- tot zesmaal daags één tot twee druppels in elk oog.

Gebruiksadvies

Schroef het dopje eraf zonder in de zijkant van het flesje te knijpen (de eerste keer moet u eerst de verzegeling verbreken); Plaats de wijsvinger van uw hand iets onder het midden van het onderste ooglid, trek het ooglid voorzichtig omlaag (naar de wang toe) waardoor een soort zakje ontstaat; Breng het hoofd naar achteren en kijk naar uw wenkbrauw. Oefen met uw andere wijsvinger voldoende druk uit op de zijkant van het flesje om één druppel van het product in het oog te brengen, breng de druppel in de onderste buitenhoek van het oog en neem de wijsvinger van het flesje weg (probeer met de druppelaar van het flesje uw oog niet aan te raken). Knipper enkele malen met de ogen. Herhaal de stappen 2 en 3 voor het andere oog; Schroef het dopje goed erop en bewaar het flesje in de originele verpakking.

Bijwerkingen

Soms kan een kortdurende, voorbijgaande prikkeling van de ogen voorkomen na indruppelen.

Bij langdurig én regelmatig dagelijks gebruik van de oogdruppels kan schade aan het oog optreden als gevolg van de inwerking van benzalkoniumchloride. Gebruik daarom de oogdruppels uitsluitend in de periode waarin u bent blootgesteld aan de stoffen waarvoor u overgevoelig bent volgens het geadviseerde doseringsschema of volgens het voorschrift van uw arts.

Zwangerschap / Borstvoeding

Tijdens de zwangerschap en periode van borstvoeding dit geneesmiddel uitsluitend gebruiken na overleg met uw arts.

Contra-indicaties

Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor één van de bestanddelen van dit geneesmiddel.

Samenstelling

Natriumcromoglicaat (20 mg per ml), benzalkoniumchloride (0,1 mg per ml), natriumedetaat (0,1 mg/ml) en water voor injecties

Inhoud

10 milliliter

Verpakkingsvorm

Kunststof flesje

Meer informatie

 • Het product is steriel, dat wil zeggen vrij van bacteriën, schimmels en gisten.
 • Het dragen van zachte lenzen wordt afgeraden, aangezien de oogdruppels het conserveermiddel benzalkoniumchloride bevat.
 • Merk

  Pharmachemie

  Sterkte

  20 mg/ml

  Hoe te bewaren

  Natriumcromoglicaat 20 PCH oogdruppels bewaren bij kamertemperatuur (15-25 °C) in de originele verpakking. Het geneesmiddel mag niet worden blootgesteld aan direct zonlicht.
  De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.  Trustpilot
  Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

  Een moment geduld aub...

  Toegevoegd aan je winkelmand

  Verder winkelen
  Naar kassa en afrekenen
  Verder winkelen
  Naar kassa en afrekenen