Pharmachemie Acetylcysteine 200mg

Pharmachemie Acetylcysteine 200mg poeder voor oraal gebruik.


 5,30
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Pharmachemie Acetylcysteine 200mg

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Acetylcysteïne breekt taai, vastzittend slijm af, zodat het dunvloeibaar wordt en gemakkelijk kan worden opgehoest.

Te gebruiken bij

 • Astma, 
 • Bronchitis,
 • Emfyseem,
 • Mucoviscidose (taaislijmziekte) 
 • Bronchiëctasieën (langdurige verwijding van een vertakking van de luchtpijp)

Productvoordelen

De sachets bevatten een gebroken wit poeder met een lichte sinaasappelgeur.

Dosering

Kinderen van 2 t/m 7 jaar: 2 maal per dag 1 sachet van 200 mg.
Kinderen ouder dan 7 jaar en volwassenen: 3 maal per dag 1 sachet van 200 mg.

Gebruiksadvies

De inhoud van de sachet (zakje) vlak voor gebruik oplossen in een glas water, omroeren en het gehele mengsel opdrinken. Een half zakje kan het beste worden ingenomen door een heel zakje op te lossen in een glas water, daarna slechts de helft van de oplossing te gebruiken en de resterende oplossing weg te gooien. Dit middel kan vóór of ná de maaltijd worden ingenomen. De sachet niet in melk of andere dranken oplossen. Bij patiënten die moeite hebben met het ophoesten (bejaarden en verzwakte patiënten) wordt aanbevolen om de poeder voor oraal gebruik ‘s ochtends in te nemen.

Bijwerkingen

p> 

 

Overgevoeligheid, hoofdpijn, oorsuizen (tinnitus), ontsteking van het mondslijmvlies (stomatitis), diarree, koorts, verlaagde bloeddruk, buikpijn, misselijkheid, braken.

Wanneer u last heeft van maag- of darmzweren, of hier in het verleden last van heeft gehad, kan acetylcysteïne een ongunstig effect hebben op uw maagdarmslijmvlies.

Interacties

 • Wanneer u andere geneesmiddelen gebruikt, los deze dan niet tegelijk met dit middel op. 
 • Wanneer u geneesmiddelen ter bestrijding of voorkoming van infecties (antibiotica) moet gebruiken, wordt geadviseerd om deze twee uur voor of na dit middel in te nemen.
 • Tijdens het gebruik van dit middel mogen middelen die de hoestprikkel onderdrukken niet gebruikt worden, omdat het noodzakelijk is om het losgekomen slijm op te kunnen hoesten.
 • Dit middel kan de bloeddruk verlagende werking van nitroglycerine (middel dat wordt gebruikt tegen een beklemmend pijnlijk gevoel op de borst (angina pectoris)), versterken. Voorzichtigheid is geboden.
 • Wanneer u geactiveerde kool (een middel tegen reizigersdiarree) gebruikt, kan het effect van Acetylcysteïne PCH afnemen.

Zwangerschap / Borstvoeding

Vanwege het aspartaamgehalte mogen zwangere vrouwen met fenylketonurie dit middel niet gebruiken. Het is niet bekend of acetylcysteïne overgaat in de moedermelk. Gebruik dit middel alleen na zorgvuldige afweging van de voor- en nadelen tijdens de borstvo

Contra-indicaties

Gebruik dit middel niet:

 • bij kinderen jonger dan 2 jaar

Samenstelling

Mannitol (E421), sacharoïdenatrium (E954) en sinaasappelolie

Bevat

200 mg acetylcysteïne per sachet

Inhoud

20 sachets

Verpakkingsvorm

Doosje

Meer informatie

Dit middel mag niet gebruikt worden bij kinderen jonger dan 2 jaar. Gebruik acetylcysteïne niet langer dan 14 dagen zonder daarover eerst uw arts te raadplegen. Het kan voorkomen dat u bij openen van de verpakking een lichte zwavelgeur (de geur van rotte eieren) waarneemt. Dit is een eigenschap van de werkzame stof en normaal. Het wijst niet op een verandering van het geneesmiddel.

Merk

Pharmachemie

Hoe te bewaren

Buiten het zicht en bereik van kinderen houden. Bewaren beneden 25°C. Bewaren in de oorspronkelijke verpakking ter bescherming tegen licht en vocht.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen