Phytonics Clear Intestine Paard/Pony

Phytonics Clear Intestine Paard/Pony voor de spijsvertering van uw paard of pony.

 46,45
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Phytonics Clear Intestine Paard/Pony

Lees voor gebruik de bijsluiter

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Phytonics Clear Intestine Paard/Pony voor de spijsvertering van uw paard of pony.
  • Bij ophoping van zand in de darmen.
  • Bij dun mesten, winderigheid of een opgeblazen buik
  • Voor een gezonde darmfunctie
  • Bij obstipatie
  • Preventief ten behoeve van een optimale darmfunctie

Productvoordelen

  • Geschikt voor paarden en pony's

Dosering

Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.

De optimale dosering:
2 x daags: 

  • Paard: 1,5 afgestreken maatschep 
  • Pony: 1 afgestreken maatschep

1 maatschep bevat ongeveer 15 gram.

 

Ervaring uit de praktijk leert dat in sommige gevallen kan worden volstaan met een lagere dosering dan zoals aangegeven op de bijsluiter. Ook wanneer dieren (te) heftig reageren kan worden begonnen met de helft van de aanbevolen dosering.


Behandelingsduur

Bij een acute klacht is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga na het verdwijnen van de klacht nog enige dagen door met toediening van dit product. 

Bij een chronische aandoening is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Na vermindering van de klachten kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk wanneer de klachten verminderen of verdwenen zijn tot een zo laag mogelijke dosering. 

Dit product kan bij chronische klachten blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct als de klachten daartoe aanleiding geven.

Gebruiksadvies

Kan over het voer gegeven worden. Bevochtig het voer of het poeder zodat het niet uit de voerbak geblazen wordt. Geef het in het geval van obstipatie met voldoende water en zorg dat er altijd genoeg vers drinkwater beschikbaar is.

Indien het paard het product niet lekker vindt, kan het poeder door wat appelcompote, slobber of muesli worden gegeven. Zorg altijd voor voeding van een goede kwaliteit.

Bijwerkingen

Bij een aantal homeopathische en fytotherapeutische producten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering van klachten plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename van de klachten dosering halveren of tijdelijk te stoppen en daarna weer rustig opbouwen. Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

Zwangerschap / Borstvoeding

Gebruik tijdens de dracht uitsluitend in overleg met de dierenarts.

Samenstelling

Een verdunning van Magnesium phosphoricum. Aangevuld met Fructo Oligo Sachariden (FOS). 0,5 gr Bentonite, 3 gr MSM, 0,25 gr Magnesiumcitraat, 0,9 gr Potentilla erecta, 10 gr Psyllium Husk. Bentonite Montmorillonite.

Inhoud

600 gram

Verpakkingsvorm

Pot

Meer informatie

  • Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Merk

Phytonics

Hoe te bewaren

Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen