Prevalin Allerstop 10 mg

Prevalin Allerstop tabletten beschermen 24uur lang tegen een loopneus, tranende ogen, benauwdheid en andere allergieklachten.

* Verplichte velden

Vanaf  0,00
Aantal:

Prevalin Allerstop 10 mg

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Prevalin Allerstop tabletten beschermen 24uur lang tegen een loopneus, tranende ogen, benauwdheid en andere allergieklachten. Met één tabletje bent u binnen 2 uur verlost van al uw hooikoortsklachten.
Prevalin Allerstop tabletten zorgen ervoor dat de werking van histamine geremd wordt, waardoor de verschijnselen van hooikoorts niet kunnen optreden.

Hoe werken Prevalin Allerstop tabletten?
Pollen in de lucht worden in het lichaam opgevangen door antistoffen die vastzitten aan een ‘mestcel’. De mestcel wordt hierdoor geprikkeld om allerlei actieve stoffen af te geven, waaronder histamine. Hierdoor ontstaan de nare verschijnselen van hooikoorts.
Prevalin Allerstop tabletten bevatten een werkende stof genaamd ‘Cetirizine’. Deze stof remt de werking van histamine, waardoor de reactie van het lichaam op de histamine wordt beperkt en er geen verschijnselen van hooikoorts optreden. 

Te gebruiken bij

Volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar

 • bij seizoensgebonden en niet-seizoensgebonden ontsteking van het neusslijmvlies gekenmerkt door een verstopte neus, niezen en afscheiding (allergische rhinitis).
 • allergische oogbindvliesontsteking.
 • bij langdurige (chronische) huiduitslag met hevige jeuk en vorming van bultjes (urticaria) van onbekende oorzaak.


Kinderen tussen 6 en 12 jaar

 • bij seizoensgebonden en niet-seizoensgebonden ontsteking van het neusslijmvlies gekenmerkt door een verstopte neus, niezen en afscheiding (allergische rhinitis).
 • bij langdurige (chronische) huiduitslag met hevige jeuk en vorming van bultjes (urticaria) van onbekende oorzaak.

Dosering

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar
1 tablet per dag. Bij het optreden van slaperigheid kan de tablet 's avonds worden ingenomen.

Kinderen tussen 6 en 12 jaar
Eén tablet per dag of 5 mg (1/2 tablet) tweemaal per dag  ('s morgens en 's avonds).

Kinderen die minder dan 30 kg wegen
5 mg (1/2 tablet) per dag.

Patiënten met verminderde nierfunctie
Indien u lijdt aan een ernstige nierfunctiestoornis mag u dit product niet gebruiken. Indien u lijdt aan een matige nierfunctiestoornis dient de dosis aangepast te worden tot 5 mg (1/2 tablet) per dag.

Ouderen
Bij bejaarde patiënten met een normale nierfunctie hoeft de dosis niet verminderd te worden.
Het effect wordt binnen 2 uur bereikt en blijft nog tenminste 24 uur bestaan.

In geval u merkt dat Prevalin Allerstop te sterk of juist te weinig werk, raadpleeg dan uw arts of apotheker.

U mag de filmomhulde tabletten niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder een arts te raadplegen.
 

Bijwerkingen

Zie bijsluiter

Interacties

Gebruikt u naast Prevalin Allerstop nog andere geneesmiddelen, of heeft u dat kort geleden gedaan of bestaat de mogelijkheid dat u in de nabije toekomst andere geneesmiddelen gaat gebruiken? Vertel dat dan uw arts of apotheker. Dat geldt ook voor geneesmiddelen waar u geen voorschrift voor nodig heeft.
Een wisselwerking wil zeggen dat (genees) middelen bij gelijktijdig gebruik elkaars werking en/of bijwerking beïnvloeden. Een wisselwerking kan optreden bij gelijktijdig gebruik van deze vorm met:
- geneesmiddelen die een onderdrukkende werking hebben op het centraal zenuwstelsel; u wordt geadviseerd om gelijktijdig gebruik met deze geneesmiddelen te vermijden.
 

Zwangerschap / Borstvoeding

Niet gebruiken tijdens zwangerschap, tenzij dit absoluut noodzakelijk is. Gebruik tijdens borstvoeding wordt afgeraden, omdat cetirizine overgaat in moedermelk.

Contra-indicaties

Wanneer mag u dit middel niet gebruiken?

 • Bij kinderen jonger dan 6 jaar.
 • Wanneer bij u ernstige nierstoornis is geconstanteerd 

Alcoholgebruik bezwaarlijk

Cetirizine kan de effecten van alcohol versterken.

Samenstelling

De werkzame stof in dit middel is: cetirizinedihydrochloride, 10 mg per filmomhulde tablet.
De andere stoffen in dit middel zijn: microkristallijne cellulose, lactosemonohydraat, hydroxypropylmethylcellulose, macrogol 4000, magnesiumstearaat, colloïdaal watervrij siliciumdioxide, polydextrose en titaandioxide (E171).

Inhoud

7, 14 of 21 tabletten

Meer informatie

Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met dit middel of eventueel niet gebruiken?

 • Tussen alcohol (bloedspiegel van 0,5 promille, overeenkomend met 1 glas wijn) en het gebruik van cetirizine in de normalde dosis zijn geen wisselwerkingen, die een duidelijke invloed zouden kunnen hebben, waargenomen. Zoals echter geldt voor alle antihistaminica wordt aangeraden het gelijktijdige gebruik van alcohol te vermijden.
 • Bij langdurig gebruik van Prevalin Allerstop. Dit kan leiden tot een droge mond en zelfs tot gaatjes. Een goede mondhygiëne is in dit geval uiterst belangrijk.
 • Bij gelijktijdig gebruik van cetirizine met geneesmiddelen die een onderdrukkende werking hebben op het centraal zenuwstelsel. U wordt geadviseerd om gelijktijdig gebruik met deze middelen te vermijden.
 • Bij stoornissen in de nier- of leverfunctie.
 • Wanneer u epilepsie (vallende ziekte) heeft.
 • Bij allergie-testen; indien u van plan bent allergietesten te laten uitvoeren, dient u de behandeling met Prevalin Allerstop drie dagen vóór deze testen te onderbreken.


Neem contact op met uw arts of apotheker voordat u dit middel inneemt.

Dit product is verkrijgbaar per 7, 14 of 21 tabletten.

Patiënten met matige tot ernstige stoornissen in de werking van de nieren wordt aangeraden om eenmaal daags 5 mg te gebruiken. Raadpleeg uw arts of het nodig is de dosis aan te passen.

Merk

Prevalin

Sterkte

10 mg
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen