Prevalin Oogdruppels

Tegen verschijnselen van hooikoorts.

 9,99
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Prevalin Oogdruppels

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Natriumcromoglicaat remt overgevoeligheidsreacties, zodat verschijnselen als rode ogen, tranende ogen, gezwollen oogleden, branderigheid en jeuk van het oog worden voorkomen of (nagenoeg) verdwijnen. De mogelijkheid bestaat dat uw klachten niet direct verdwijnen, doch dat dit enkele dagen duurt. Prevalin dinatriumcromoglicaat 20 mg/ml oogdruppels wordt toegepast ter voorkoming van een ontsteking van het bindvlies van het oog die het gevolg is van een overgevoeligheidsreactie voor een bepaalde stof (zoals bij hooikoorts).

Te gebruiken bij

  • Hooikoorts
  • Overgevoeligheidsreactie
  • Ontsteking van het bindvlies van het oog

Productvoordelen

  • Het product is steriel

Dosering

De gebruikelijke dosering voor volwassenen en kinderen is vier- tot zesmaal daags één tot twee druppels in elk oog. 

Gebruiksadvies

Aangezien dit geneesmiddel preventief werkt is het belangrijk de behandeling ononderbroken voort te zetten gedurende de periode dat u bent blootgesteld aan de stoffen waarvoor u overgevoelig bent. Als u dit niet doet, dan kunnen de klachten terugkeren. Dit geneesmiddel is dus niet geschikt om klachten direct te verhelpen, doch met name om deze te voorkomen.

  • Schroef het dopje eraf zonder in de zijkant van het flesje te knijpen (de eerste keer moet u eerst de verzegeling verbreken);
  • Plaats de wijsvinger van uw hand iets onder het midden van het onderste ooglid, trek het ooglid voorzichtig omlaag (naar de wang toe) waardoor een soort zakje ontstaat; 
  • Breng het hoofd naar achteren en kijk naar uw wenkbrauw. Oefen met uw andere wijsvinger  voldoende druk uit op de zijkant van het flesje om één druppel van het  product in het oog te brengen,  breng de druppel in de onderste buitenhoek van het oog en neem de wijsvinger van het flesje weg  (probeer met de druppelaar van het flesje uw oog niet aan te raken). Knipper enkele malen met de  ogen. 
  • Herhaal de stappen 2 en 3 voor het andere oog; 
  • Schroef het dopje goed erop en bewaar het flesje in de originele verpakking.

Bijwerkingen

Soms kan een kortdurende, voorbijgaande prikkeling van de ogen voorkomen na indruppelen. Wanneer deze bijwerking hinderlijk aanwezig blijft of wanneer de klachten bij regelmatig gebruik van de oogdruppels niet verminderen of zelfs verergeren, raadpleeg dan uw arts. Bij langdurig én regelmatig dagelijks gebruik van de oogdruppels kan schade aan het oog optreden als gevolg van de inwerking van benzalkoniumchloride. Gebruik daarom de oogdruppels uitsluitend in de periode waarin u bent blootgesteld aan de stoffen waarvoor u overgevoelig bent volgens het geadviseerde doseringsschema of volgens het voorschrift van uw arts. Waarschuw uw arts of apotheker indien bij u een bijwerking optreedt die niet wordt vermeld in de bijsluiter.

Zwangerschap / Borstvoeding

Dit geneesmiddel uitsluitend gebruiken na overleg met uw arts.

Samenstelling

Dinatriumcromoglicaat (20 mg/ml), benzalkoniumchloride (0,1 mg per ml), natriumedetaat (0,1 mg/ml) en water voor injecties.

Inhoud

10 milliliter

Verpakkingsvorm

Flacon

Meer informatie

Situaties waarbij het geneesmiddel niet mag worden gebruikt:

  • Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen van dit geneesmiddel.

Het dragen van zachte contactlenzen wordt afgeraden, aangezien de oogdruppels het conserveermiddel benzalkoniumchloride bevatten.

Het product is steriel, dat wil zeggen vrij van bacteriën, schimmels en gisten.

Merk

Prevalin

Sterkte

20 mg/ml

Hoe te bewaren

Bewaren bij kamertemperatuur (15 - 25 °C) in de originele verpakking. Het geneesmiddel mag niet worden blootgesteld aan direct zonlicht.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen