Prioderm Lotion

Prioderm Lotion behoort tot de parasieten dodende geneesmiddelen. 15,17
Dit product kan op dit moment niet besteld worden.

Prioderm Lotion

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.


Bekijk bijsluiter

Beschrijving

Het werkzame bestanddeel malathion doodt luizen en neten (eitjes). Malathion heeft een residuaal effect, dat wil zeggen een nawerking, het hecht gedurende enkele weken aan het haar. Tijdens deze periode na behandeling met de lotion is hierdoor de kans op herbesmetting verkleind.

Te gebruiken bij

 • Besmetting met hoofdluis van het hoofdhaar, vooral op achterhoofd en achter de oorschelpen. 
 • Besmetting met schaam-, krab- of platluis van schaamhaar, haar tussen benen en rond de anus en soms haar van de oksels.

Gebruiksadvies

Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals beschreven in deze bijsluiter of zoals uw arts of apotheker u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. Per behandeling is ca 10 - 20 ml lotion nodig, afhankelijk van de hoeveelheid haar. Voor een effectieve behandeling dienen de onderstaande instructies nauwkeurig te worden gevolgd.

Bij besmetting met hoofdluis
Hoe kunt u de lotion goed over het haar verdelen? Maak met een kam een duidelijke scheiding tussen de haren. Houd het flesje boven de scheiding en verdeel een beetje van de lotion over de scheiding. Met een kam of uw vingertoppen kunt u de lotion 3 verder verdelen. Maak vervolgens een nieuwe scheiding en herhaal de instructie. Wrijf vooral ook achter de oorschelpen en in de nek. Laat het haar daarna aan de lucht drogen. Gebruik geen haardroger of föhn. Was zorgvuldig uw handen na het aanbrengen. Als de vloeistof verdampt is, blijft een dun, onzichtbaar en niet-klevend laagje van de werkzame stof achter op uw haar. Na 12 uur dient het haar met een gewone shampoo te worden gewassen en moeten de natte haren worden gekamd. Het kammen van de haren gaat gemakkelijker als er (gewone) crèmespoeling in zit. Met de luizenkam kamt men de dode luizen uit het haar. Dit is een onmisbaar onderdeel van de behandeling. Dit moet men dagelijks doen tot veertien dagen na de start van de behandeling. Het uitkammen van de dode luizen zorgt ervoor dat men goed kan zien of er nog actieve luizen aanwezig zijn. De aanwezigheid van dode luizen wijst dus niet op falen van de behandeling. Om alle haren te kammen zijn minstens dertig slagen nodig, dat kost al gauw meer dan twintig minuten, afhankelijk van de bos haar. Eén week na de eerste behandeling dient de behandeling op dezelfde wijze te worden herhaald, tenzij bij grondige inspectie blijkt dat geen levende luizen en/of neten meer aanwezig zijn. Langdurig gebruik dient vermeden te worden. Behandeling met Prioderm® vindt één maal per week plaats, en mag maximaal drie weken achtereen gebruikt worden.

Bij besmetting met platluis
De lotion dient op het schaamhaar, het haar tussen de benen, rond de anus en soms het haar van de oksels, te worden gesprenkeld. Voorts kunnen de voorschriften zoals die voor hoofdluis gelden worden gevolgd. Eén week na de eerste behandeling dient de behandeling op dezelfde wijze te worden herhaald, tenzij bij grondige inspectie blijkt dat geen levende luizen en/of neten meer aanwezig zijn. Langdurig gebruik dient vermeden te worden. Behandeling met Prioderm vindt één maal per week plaats, en mag maximaal drie weken achtereen gebruikt worden.

Bijwerkingen

Huid- en onderhuidaandoeningen
Soms (komen voor bij minder dan 1 op de 100 gebruikers) hebben personen last van roos en of vertonen na behandeling met malathion een tijdelijke lichte toename hiervan. Zeer zelden (komen voor bij minder dan 1 op de 10.000 gebruikers) komt huidirritatie, huidontsteking ten gevolge van contact met irriterende stoffen of stoffen waarvoor overgevoeligheid bestaat (contactdermatitis) voor.

Algemene aandoeningen
Zelden (komen voor bij minder dan 1 op de 1000 gebruikers) kunnen gevoeligheids- en overgevoeligheidsverschijnselen voorkomen.

Interacties

Gebruikt u naast Prioderm lotion nog andere geneesmiddelen, of heeft u dat kort geleden gedaan of bestaat de mogelijkheid dat u in de nabije toekomst andere geneesmiddelen gaat gebruiken? Vertel dat dan uw arts of apotheker. Chloor inactiveert malathion. Behandelde personen wordt derhalve ontraden op de dag van de behandeling te zwemmen in chloorhoudend badwater. Gebruik van malathion kan de werking van carbamaten (b.v. neostigmine, een middel gebruikt bij een bepaalde spieraandoening met de naam myasthenia gravis) bij gelijktijdig gebruik versterken.

Zwangerschap / Borstvoeding

Over het gebruik van malathion in de zwangerschap zijn onvoldoende gegevens bekend om de mogelijke schadelijkheid te beoordelen. Bij zwangerschap Prioderm Lotion bij voorkeur niet gebruiken. Uitsluitend gebruiken na overleg met uw arts.

Samenstelling

De werkzame stof in dit middel is malathion. De andere stoffen in dit middel zijn terpineol, parfum en isopropyl alcohol.

Beïnvloedt rijvaardigheid

Op grond van de wijze van toediening kan geen invloed worden verwacht.

Inhoud

100 milliliter

Verpakkingsvorm

Flacon

Meer informatie

Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met dit middel?

 • Priodermlotion uitsluitend uitwendig gebruiken.
 • Het is raadzaam de behandeling 2-3 uur of langer voor het naar bed gaan te verrichten.
 • Kinderen jonger dan 6 maanden dienen behandeld te worden onder medisch toezicht.
 • De ruimte waarin Priodermlotion wordt toegepast, dient goed te worden geventileerd.
 • In verband met de brandbaarheid dient de behandeling niet in de nabijheid van warmtebronnen plaats te vinden.
 • Vermijd tijdens de behandeling contact met de ogen. Een vochtig doekje over de ogen is wenselijk.
 • Tijdens de behandeling met Prioderm lotion dient te worden vermeden dat lotion in het oor terecht komt, daar bij beschadigde of ontstoken trommelvliezen schade aan het oor (gehoorverlies) kan optreden.
 • In geval van gezwollen en/of ontstoken halsklieren kan Priodermlotion zonder bezwaar worden toegepast.
 • Contact met beschadigde of eczemateuze huid dient eveneens te worden vermeden.
 • Het wassen met water en shampoo van het haar binnen 12 uur na de behandeling met Prioderm lotion vermindert het residuaal effect van malathion (zie eigenschappen) en is derhalve niet gewenst.
 • Na de behandeling met Priodermlotion mag het nog vochtige haar niet worden afgedekt. Dit ter voorkoming van opname van een deel van de werkzame substantie door de (hoofd)huid.
 • Geen haardrogers gebruiken.
 • Besmette kleding, haarkammen, stoelleuningen e.d. grondig reinigen.
 • Het is raadzaam dat verpleegkundigen die meerdere personen behandelen, handschoenen dragen.

Merk

Prioderm

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen