PUUR Natuur Hormoonbalans

Regulering van hormoonhuishouding bij zowel vrouwelijke als mannelijke paarden, honden en katten.

 24,95
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

PUUR Natuur Hormoonbalans

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een gezondheidsproduct.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Bij paarden te gebruiken bij een onregelmatige cyclus, overmatige gedragsveranderingen, voor of tijdens de hengstigheid. Bij het uitblijven van hengstigheid en bij merries die slecht hengstig en lastig drachtig worden of een lage melkproductie hebben. Voor hengsten en ruinen die teveel last hebben van de mannelijke hormonen.

 

PUUR Natuur Hormoonbalanss voor honden die niet loops worden, bij schijndracht, emotionele onbalans of bij een te lage melkproductie.

 

Daarnaast kan PUUR Natuur Hormoonbalans aan katten worden gegeven bij overmatige krolsheid.

Dosering

Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft: De optimale dosering is 1 - 2 x daags:

 • Paard: 1 maatschep
 • Pony: ¾ maatschep
 • Hond: 1 tot 3 gram
 • Kat: 0,5 tot 1 gram

 

1 maatschep bevat ongeveer 4,5 gram.  Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Gebruiksadvies

 • Toediening kan over het voer gegeven worden. Bevochtig het poeder zodat het niet uit de bak geblazen kan worden.
 • In de meeste gevallen is het raadzaam om het dier eerst te behandelen met een kuur PUUR Drainage of Detox comp van Phytonics en PUUR Lever of Liver comp van Phytonics, voordat PUUR Hormoonbalans wordt ingezet. Bij onvoldoende verbetering door een drainage- en/ of lever kuur, is het zinvol om PUUR Hormoonbalans in te zetten. Wanneer PUUR Hormoonbalans wordt gebruikt ter verbetering van de vruchtbaarheid, dient het gebruik te worden gestaakt bij de eerste tekenen van drachtigheid.
 • In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.
 • Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.
 • Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Bijwerkingen

Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

Contra-indicaties

Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen. Niet gebruiken bij hormonale kanker. Niet gebruiken bij schildklieraandoeningen. Niet gebruiken wanneer de eierstokken verwijderd zijn.

Samenstelling

Per 4,5 gram: 100% Monnikspeper (Vitex Agnus-castus).

Inhoud

420 gram

Verpakkingsvorm

Pot

Meer informatie

 • Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.
 • Dit product is een voedingssupplement.

Merk

PUUR Natuur

Hoe te bewaren

Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20C. Buiten bereik van kinderen houden.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen