Verzorging beten en steken

Behandeladvies insectenbeten:

Bij een wespen- of bijensteek het gif uit de huid zuigen met een Aspivenin uitzuigpomp. Gebruik bij jeuk door insectenbeten een anti-jeukmiddel met menthol, bijvoorbeeld levomentholgel, of een pijnstillende creme (Nestosyl). Uitgebreide jeukverschijnselen kunnen het beste worden behandeld met een antihistaminicum, zoals cetirizine.

Ter voorkoming van insectenbeten zijn producten met DEET het meest effectief.

15 Producten


  1. 1
  2. 2

Gevaarlijke en ongevaarlijke insectenbeten

Een insectenbeet of -steek kan flink vervelend zijn. Ongevaarlijke beten en steken, zoals van wespen, bijen, mieren, kwallen en prikkende planten, kunnen zelf behandeld worden. De zwelling en jeuk kunnen daardoor worden verminderd. Bij gifbeten (spinnen, slangen), en -steken van schorpioenen kan een product gebruikt worden om het gif uit te zuigen. Is de beet vermoedelijk gevaarlijk, bezoek dan altijd een arts. Door tekenbeten kan de ziekte van Lyme worden opgelopen, verwijder een teek daarom binnen 24 uur. Ga altijd goed voorbereid op reis, zodat beten en steken direct behandeld kunnen worden.

Voorkomen en behandelen van insectenbeten

Gevaarlijk of niet, voorkomen blijft toch altijd de beste remedie. Een simpele klamboe kan het verschil maken tussen lekker slapen of wakker liggen. Vooral wanneer u kinderen heeft is het belangrijk dat u voorkomt dat ze worden gestoken of gebeten. Insmeren met een preventief middel of bedekkende kleding kan veel leed voorkomen.

Waarom Leef.nl

Leef.nl is de webshop van meer dan 450 apotheken in Nederland. Leef.nl biedt naast een groot assortiment van meer dan 10.000 producten ook altijd compleet advies. Ontdek alle gezondheidsinformatie in onze kennisbank of bestel uw product direct. Indien u voor 16.00 uur bestelt zijn de producten morgen al in huis! Of u haalt ze heel eenvoudig gratis op bij een van de aangesloten apotheken.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen