Rennie Deflatine

Rennie Deflatine kauwtabletten bevatten stoffen die een hoeveelheid maagzuur kunnen neutraliseren.* Verplichte velden

Vanaf  0,00
Aantal:

Rennie Deflatine

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Rennie Deflatine is een antacidum. Het bevat stoffen die een hoeveelheid maagzuur kunnen neutraliseren. Bovendien bevat het een stof die gas- en schuimvorming in de maag tegengaat. Rennie Deflatine wordt gebruikt bij de behandeling van klachten die het gevolg zijn van brandend maagzuur, zure oprispingen, gasvorming in de maag en darmen (flatulentie/winderigheid) en opgeblazen gevoel.

Te gebruiken bij

 • Winderigheid
 • Opgeblazen gevoel

Productvoordelen

 • Bevat geen natrium en kan dus worden gebruikt door patiënten met een zoutloos dieet

Dosering

1-2 Tabletten per keer kauwen of opzuigen, 2 tot 3 maal daags. De tabletten bij voorkeur innemen één uur na de maaltijd en voor het slapen gaan. Bij klachten mogen tussentijds 1-2 extra tabletten worden ingenomen. Gebruik niet meer dan 11 tabletten per 24 uur.

Bijwerkingen

Zie bijsluiter.

Interacties

Wanneer naast Rennie Deflatine andere geneesmiddelen worden gebruikt, verdient het aanbeveling om Rennie Deflatine pas 1 à 2 uur na inname van deze geneesmiddelen te gebruiken. De opname en daarmee de werking van geneesmiddelen kan door gelijktijdige inname met Rennie Deflatine worden beïnvloed.

 • Als u antibiotica (tetracycline, quinolonen), 
 • Als u middelen gebruikt die de pompkracht van het hart bevorderen (hartglycosiden zoals digoxine, digitoxine), 
 • Als u levothroxine gebruikt (een schildklier hormoon), 
 • Als u eltrombopag gebruikt (een geneesmiddel dat wordt gebruikt om het aantal bloedplaatjes te laten toenemen) 
 • Als u fluorides, fosfaten, ijzerbevattende producten) gebruikt, bespreek het met uw arts voordat u Rennie Deflatine inneemt, want het kan de werking van die medicijnen beïnvloeden. 
 • Als u thiazide-diuretica (bijv bendroflumethiazide) gebruikt om de urineproductie te verhogen, raadpleeg dan uw arts voordat u het product gebruikt, want uw arts kan het calciumgehalte in uw bloed willen controleren.

Zwangerschap / Borstvoeding

Rennie Deflatine kan gebruikt worden tijdens zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding.

Combinatie met voeding

Zoals voor alle calcium-bevattende antacida geldt, dient u deze niet te gebruiken met grote hoeveelheden melk (producten)

Samenstelling

De werkzame bestanddelen zijn 680 mg calciumcarbonaat, 80 mg magnesiumcarbonaat en 25 mg simethicon Andere bestandddelen (hulpstoffen) zijn sorbitol (E 420), aardappelzetmeel, voorverstijfseld maiszetmeel, talk (E 553B), magnesiumstearaat (E 572), mintaroma (bevat onder andere dextrine) en citroenaroma (bevat onder andere dextrine).

Inhoud

18/36 kauwtabletten

Verpakkingsvorm

Doordrukstrip

Meer informatie

Wees extra voorzichtig met Rennie:

 • Zoals met andere maagzuurbindende middelen (antacida), kan inname van deze producten symptomen maskeren van andere, meer ernstige, onderliggende medische aandoeningen. Raadpleeg uw arts indien de symptomen langer dan 14 dagen aanhouden.
 • Raadpleeg uw arts of apotheker voordat u Rennie gebruikt wanneer u nierproblemen heeft, wanneer u sarcoïdose heeft ( een ontstekingsziekte die diverse organen kan aantasten), of wanneer u lijdt aan ernstige of chronische maag-/darmklachten of ziekten

Rennie Deflatine is verkrijgbaar in verpakkingen met 18 of 36 kauwtabletten.

Rennie wordt gebruikt bij de behandeling van klachten als gevolg van het terugvloeien van de zure maaginhoud in de mond waardoor een brandend gevoel of pijn achter het borstbeen ontstaat. Tevens kan Rennie worden gebruikt bij de directe behandeling van klachten als gevolg van een te sterke verzuring van de maaginhoud, bijvoorbeeld bij brandend maagzuur.

Merk

Bayer

Hoe te bewaren

Rennie buiten bereik en zicht van kinderen houden. Niet boven 25ºC en in de originele verpakking bewaren.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen