Rhino Horn Neusspoeler

Een neusspoeling is een goede preventie en behandeling van een aantal aandoeningen van de neus en luchtwegen zoals verkoudheid, voorhoofdsholteontsteking en allergie.

Rhino Horn Neusspoeler

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Een neusspoeling is een goede preventie en behandeling van een aantal aandoeningen van de neus en luchtwegen zoals verkoudheid, voorhoofdsholteontsteking en allergie.

Te gebruiken bij

 • Verstopte neus
 • Verkoudheid
 • Luchtwegallergie
 • Voorhoofdsholteontsteking

Gebruiksadvies

Koud zoet water irriteert de slijmvliezen. Daarom moet het water voor de neusspoeling iets gezouten zijn en dezelfde temperatuur hebben als het lichaam. Lichaamsvocht bevat 0,9 % zout. Dat is ongeveer 3 gr. zout (een afgestreken theelepel) voor 3 dl. water in de Rhino Horn.

Kook het water eerst als u niet zeker bent van de kwaliteit van het water.

 1. Doe een afgestreken theelepel zout (= 3 gr.) in het kannetje. Neem gewoon keukenzout, geen zout met kruiden.  
 2. Vul het kannetje met lauwwarm water. Schud het kannetje zodat het zout helemaal oplost. 

De spoeling

 1. Lees het volgende nauwkeurig alsu uw neus gaat spoelen. 
 2. Steek de tuit in het neusgat wat het meest open is –doe dit vanaf de zijkant en niet van voren- en druk iets zodat het neusgat goed om de tuit sluit.  
 3. Adem door de mond. U kunt niet door de neus ademen wanneer er water doorheen loopt.  
 4. Buig met een rechte rug naar voren zodat uw hoofd boven de wastafel komt. Buig uw hoofd naar voren zodat uw kin bijna tegen uw borstbeen aan zit. Uw kin moet niet naar voren wijzen.  
 5. Draai uw hoofd en kijk naar opzij, uw kin is nog steeds bijna tegen je borstbeen aan. Het water gaat nu het ene neusgat in en loopt er door het andere weer uit.  
 6. Als ongeveer de helft van het water doorgespoeld is, tilt u uw hoofd op en neemt u de Rhino Horn weg. Er komt dan wat water uit de neus. Door het ene neusgat dicht te drukken en voorzichtig te snuiten komt al het water er uit. Doe hetzelfde met het andere neusgat. Pas op dat u niet zo hard snuit dat uw oren gaan ploppen. 
 7. De rest van het water giet u nu door het andere neusgat. 

Al het water moet er uit. Zorg ervoor dat na de neusspoeling al het water uit de neus en voorhoofdsholtes komt. Het is niet goed voor de slijmvliezen als er water in blijft zitten, vooral ’s winters niet. Zo krijgt u eventueel achtergebleven water eruit:

 1. Buig uw hoofd naar voren en draai het naar de ene kant. Druk het onderste neusgat met een vinger dicht en snuit voorzichtig door het bovenste neusgat. U kunt een papieren zakdoek voor je neus houden.  
 2. Draai uw hoofd terug, kijk naar beneden en snuit hetzelfde neusgat. U snuit een paar keer in elke houding.  
 3. Doe hetzelfde aan de andere kant. Zonodig kunt u de hele procedure meerdere keren doen.  
 4. Als laatste staat u rechtop en ademu u door elk neusgat afzonderlijk wat sneller in en uit om de neus te drogen. 

Reiniging van de Rhino Horn

 • Na gebruik spoelt u de Rhino Horn, laat al het water er uit lopen en droog hem. Virussen en bacteriën kunnen niet op droog plastic leven. Na het drogen zijn er alleen die virussen en bacterën die er normaal gesproken in de lucht aanwezig zijn. K.N.O artsen raden aan de Rhino Horn net zoals een tandenborstel als persoonlijk eigendom te beschouwen Spoel de Rhino Horn met kokend water als er meerdere mensen zijn die hem kort na elkaar willen gebruiken.

Inhoud

1 exemplaar

Meer informatie

Verkrijgbaar in rood en blauw.

Merk

Rhino Horn

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen