Longweek in uw apotheek | 7 t/m 11 mei 2012

 

Longweek

Met gezonde longen gaat ademen vanzelf. Je denkt er nauwelijks aan hoe bijzonder ze zijn. Ze zijn echter van levensbelang. Daarom is het nodig om ze soms wat extra aandacht te geven. Bijvoorbeeld als u vaak moet hoesten of snel buiten adem bent. Maar ook als u rookt. Uw apotheker en het apotheekteam helpen u graag om uw longen fit te houden. Op dinsdag en donderdag kunt u een afspraak maken om bij ons langs te komen. En eventueel is er de mogelijkheid om met een diëtiste in gesprek te gaan op dinsdagochtend en donderdagmiddag.

Hoest u wel eens?
Iedereen hoest wel eens, bij verkoudheid of griep bijvoorbeeld. Om de overlast van die hoest te verminderen, kan een hoestdrank helpen. Uw apotheker vertelt u graag welke hoestdrank voor u het beste is. Als u vaker moet hoesten, kan er iets meer aan de hand zijn. Praat in dat geval met uw huisarts of apotheker over uw klachten.

Heeft u bijverschijnselen bij het hoesten?
Als u slijm ophoest, heeft u mogelijk een infectie met een bacterie of een virus te pakken. Een ‘piepend’ geluid kan een aanwijzing zijn voor een astmatische aandoening. Praat met uw arts of apotheker als u dergelijke verschijnselen heeft.

Bent u snel buiten adem?
Kortademigheid is een signaal dat uw longen niet fit zijn. Dat kan te maken hebben met uw leefstijl of conditie, maar ook duiden op een ziekte zoals astma of COPD. Bespreek met uw arts of apotheker wat de reden van uw kortademigheid kan zijn.

Gebruikt u medicijnen?
Hoesten is een bijwerking van sommige medicijnen, zoals bepaalde bloeddrukverlagers. Als u medicijnen tegen astma of COPD gebruikt, kan verkeerd gebruik de oorzaak zijn van hoest. Uw apotheker kan u meer informatie geven over het juiste gebruik en over bijwerkingen van uw medicijnen.

Rookt u?
Roken en gezonde longen gaan niet samen. Dat wist u al, maar wordt het geen tijd om uw longen weer fit te krijgen? Uw apotheker kan u helpen om te stoppen met roken.


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen