SAN Mebendazol 100 mg

Mebendazol 100 mg kan gebruikt worden door volwassenen en kinderen vanaf 2 jaar met worminfecties.

 1,40
Dit product kan op dit moment niet besteld worden.

SAN Mebendazol 100 mg

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.


Bekijk bijsluiter

Beschrijving

Ter bestrijding van worminfecties die veroorzaakt worden door bijvoorbeeld aarsmaden. Aarsmaden zijn witte wormpjes. Ze zien eruit als een klein wit draadje. U kunt ze aantreffen in de ontlasting en het kruipen van de wormpjes kan jeuk geven rond de anus. De eerste tablet is voor het doden van de op dat moment aanwezige wormpjes en tweede tablet is bedoeld voor de wormen die intussen uit de eitjes tevoorschijn zijn gekomen.

Te gebruiken bij

  • Worminfecties

Dosering

1 tablet en na 14 dagen opnieuw 1 tablet. Zo nodig iedere 14 dagen herhalen. De tabletten kunnen worden ingenomen met een ruime hoeveelheid water (half glas).

Bijwerkingen

Zoals alle geneesmiddelen kan Mebendazol 100 mg bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen deze bijwerkingen krijgt. Voor bijwerkingen zie bijsluiter.

Interacties

Een wisselwerking kan optreden met:

  • cimetidine (een maagzuurremmer)
  • metronidazol (middel tegen bepaalde infecties)

Zwangerschap / Borstvoeding

Mebendazol de eerste drie maanden van de zwangerschap uitsluitend gebruiken op advies van uw arts. Mebendazol mag gebruikt worden tijdens de periode van borstvoeding.

Samenstelling

Het werkzame bestanddeel is mebendazol. Iedere tablet bevat 100 mg mebendazol. De andere bestanddelen zijn: maïszetmeel, natriumlaurylsulfaat, gelatine, glycerol (E422), microkristallijne cellulose (E460), natriumzetmeelglycolaat, saccharinenatrium (E954), crospovidone (E1202), colloïdaal siliciumoxide (E551) en magnesiumstearaat (E470b).

Inhoud

2 tabletten

Verpakkingsvorm

Doordrukstrip

Meer informatie

Gebruik Mebendazol niet:

  • als u allergisch (overgevoeligheid) bent voor mebendazol of voor één van de andere bestanddelen uit de tablet

Wees extra voorzichtig met Mebendazol:

  • bij kinderen jonger dan 2 jaar. Hierbij wordt het gebruik afgeraden, tenzij de voordelen opwegen tegen de risico's 

Merk

Samenwerkende Apothekers

Sterkte

100 mg
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen