SAN Xylometazoline Neusdruppels 1mg/ml

Bij neusverkoudheid om de zwelling van het neusslijmvlies te verminderen, om zo vrijer te kunnen ademen.

 2,25
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

SAN Xylometazoline Neusdruppels 1mg/ml

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.


Bekijk bijsluiter

Beschrijving

Neusverkoudheid is een virusinfectie van de slijmvliezen van neus en keel. Als reactie op de infectie zetten de slijmvliezen op. Daardoor wordt het ademen, vooral door de neus, moeizaam. Neusdruppels met xylometazolinehydrochloride van Samenwerkende Apothekers verminderen de zwelling van het neusslijmvlies, waardoor men vrijer kan ademen.

Te gebruiken bij

 • Neusverkoudheid

Productvoordelen

 • Makkelijk in gebruik 
 • Ook in neusspray verkrijgbaar 
 • Werkt snel

Dosering

Volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar:

 • naar behoefte één of meerdere malen, maar ten hoogste 4-6 maal per dag 2-3 druppels in elk neusgat

Gebruiksadvies

U dient de neusdruppels te gebruiken nadat u uw neus gesnoten heeft. Terwijl u staat of zit het hoofd achterover buigen. De druppel(s) in ieder neusgat aanbrengen en het hoofd een paar minuten achterover gebogen houden, zodat het middel zich door de neus kan verspreiden.

Bijwerkingen

Bijwerkingen die vaak (>1/100, <1/10) voorkomen: hoofdpijn, misselijkheid, droog neusslijmvlies, brandend gevoel in de neus of keel of lokale irritatie. Voor overige bijwerkingen zie bijsluiter.

Interacties

Een wisselwerking kan optreden met:

 • middelen tegen depressiviteit

Zwangerschap / Borstvoeding

Dit geneesmiddel kan voor zover bekend zonder bewaar volgens de gebruiksaanwijzing en niet langer dan één week worden gebruikt tijdens de zwangerschap. Gebruik tijdens de periode van borstvoeding alleen na overleg met uw arts

Contra-indicaties

Gebruik dit middel niet:

 • wanneer u kortgeleden een neusoperatie heeft ondergaan
 • bij kinderen jonger dan 12 jaar

Samenstelling

Xylometazolinehydrochloride (1 mg/ml), dinatriumedetaat, benzalkoniumchloride (conserveermiddelen), natriumdiwaterstoffosfaat, dinatriumfosfaat, natriumchloride en gezuiverd water.

Inhoud

10 milliliter

Meer informatie

Wees voorzichtig wanneer u:

 • dit middel niet langer dan een week aan één stuk door gebruikt
 • contact met de ogen te vermijden
 • lijdt aan de oogziekte glaucoom de neusdruppels kunnen bij mensen die daar gevoelig voor zijn slaapstoornissen, duizeligheid en beverigheid veroorzaken
 • wanneer u lijdt aan hoge bloeddruk, een hart- of vaatziekte, een schildklierziekte of suikerziekte (diabetes mellitus), raadpleeg dan eerst uw arts

Merk

Samenwerkende Apothekers

Hoe te bewaren

Bewaren beneden 30 graden Celsius, in de oorspronkelijke verpakking ter bescherming van het licht. Buiten bereik en zicht van kinderen houden.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen