Sandoz Acetylcysteïne 600 mg

Sandoz Acetylcysteïne 600 mg breekt taai, vastzittend slijm af, zodat het dun vloeibaar wordt en gemakkelijk kan worden opgehoest.

 5,51
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Sandoz Acetylcysteïne 600 mg

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Acetylcysteïne breekt taai, vastzittend slijm af, zodat het dun vloeibaar wordt en gemakkelijk kan worden opgehoest. Acetylcysteïne Sandoz bruis kan worden gebruikt bij aandoeningen van de luchtwegen, zoals astma, bronchitis (ontsteking van het slijmvlies van de luchtpijp), emfyseem, mucoviscidose (taaislijmziekte) en bij bronchiëctasieën (langdurige verwijding van een vertakking van de luchtpijp).

Acetylcysteïne Sandoz bevat natrium en lactose
Dit geneesmiddel bevat 160 mg natrium per bruistablet. De aanbevolen dagdosering levert 147 mg natrium bij volwassenen. Voorzichtigheid is geboden bij patiënten met een natriumbeperkt dieet. Dit geneesmiddel bevat lactose. Indien uw arts u heeft meegedeeld dat u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met uw arts voordat u dit geneesmiddel inneemt 

Te gebruiken bij

  • Vastzittende hoest door taai slijm.

Dosering

1 maal per dag 1 bruistablet. Bij patiënten die moeite hebben met het ophoesten (bejaarden en verzwakte patiënten), wordt aanbevolen om de bruistablet ’s ochtends in te nemen. Los de bruistablet op in een half glas water. De oplossing meteen opdrinken. Gebruik dit middel altijd precies volgens de voorschriften.
Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. Gebruik dit product niet langer dan 14 dagen zonder een arts te raadplegen.

Bijwerkingen

Zie bijsluiter

Interacties

Wanneer u andere geneesmiddelen gebruikt, los deze dan niet tegelijk met Acetylcysteïne Sandoz bruis op.
Wanneer u geneesmiddelen ter bestrijding of voorkoming van infecties (antibiotica) moet gebruiken, wordt geadviseerd om deze twee uur voor of na Acetylcysteïne Sandoz bruis in te nemen.
Tijdens het gebruik van Acetylcysteïne Sandoz bruis mogen middelen die de hoestprikkel onderdrukken niet gebruikt worden, omdat het noodzakelijk is om het losgekomen slijm op te kunnen hoesten.
Acetylcysteïne Sandoz bruis kan de bloeddruk verlagende werking van nitroglycerine (middel dat wordt gebruikt tegen een beklemmend pijnlijk gevoel op de borst (angina pectoris)) versterken. Voorzichtigheid is geboden.
Wanneer u geactiveerde kool (een middel tegen reizigersdiarree) gebruikt, kan het effect van Acetylcysteïne Sandoz bruis afnemen.

Gebruikt u naast Acetylcysteïne Sandoz bruis nog andere geneesmiddelen, of heeft u dat kort geleden gedaan? Vertel dat dan uw arts of apotheker. Dat geldt ook voor geneesmiddelen waar u geen voorschrift voor nodig heeft.  

Zwangerschap / Borstvoeding

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

Contra-indicaties

Gebruik dit middel niet:

  • bij kinderen jonger dan 2 jaar

Samenstelling

De werkzame stof in dit middel is acetylcysteïne.
De andere stoffen in dit middel zijn ascorbinezuur (E300), citroenzuur (E330), lactose, mannitol (E421), natriumcarbonaat (E500a), natriumcyclamaat, natriumwaterstofcarbonaat (E500), saccharinenatrium (E954), trinatriumcitraat (E331c) en bosbessensmaakstof.

Bevat

Natrium en lactose

Inhoud

10 bruistabletten

Meer informatie

Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met dit middel?

  • Wanneer u lijdt aan een aanvalsgewijs optredende benauwdheid door kramp van de spieren en zwelling van het slijmvlies van de luchtwegen, vaak gepaard gaande met hoesten en opgeven van slijm (astma bronchiale), kunt u last krijgen van een benauwdheid door kramp van de spieren van de luchtwegen (bronchospasme). Wanneer zich een dergelijke aanval voordoet, dient u de behandeling met Acetylcysteïne Sandoz bruis onmiddellijk te staken en een arts te raadplegen.
  • Wanneer u een maagzweer heeft of in het verleden heeft gehad, omdat Acetylcysteïne Sandoz bruis uw maagwand kan irriteren, in het bijzonder wanneer u andere middelen gebruikt waarvan bekend is dat zij de maagwand kunnen irriteren.
  • Er zijn zeer zeldzame gevallen gerapporteerd van ernstige overgevoeligheidsreacties met (hoge) koorts, rode vlekken op de huid, gewrichtspijnen en/of oogontsteking (Stevens-Johnson-syndroom) of acute overgevoeligheidsreacties gepaard gaande met koorts en blaren op de huid of vervelling van de huid (Lyell-syndroom) die in verband konden worden gebracht met gebruik van Acetylcysteïne Sandoz bruis. In de meeste gevallen gebruikte men echter minstens één ander geneesmiddel dat waarschijnlijk de oorzaak voor deze reacties was.
  • Wanneer er zich nieuwe veranderingen aan de huid of slijmvliezen voordoen, dient u onmiddellijk een arts te raadplegen en dient u onmiddellijk met het gebruik van acetylcysteïne te stoppen.
  • Vooral aan het begin van de behandeling kan, doordat het vastzittende slijm vloeibaar wordt, dit in volume toenemen. Wanneer u niet in staat bent om dit vloeibare slijm effectief op te hoesten, dient u een arts te raadplegen zodat adequate maatregelen genomen kunnen worden om het slijm te verwijderen.
  • Middelen zoals Acetylcysteïne Sandoz bruis die het slijm oplossen (mucolytica), kunnen de luchtwegen van kinderen onder de 2 jaar verstoppen vanwege de eigenschappen van de luchtwegen bij deze leeftijdsgroep. Hierdoor kan het vermogen om het slijm op te hoesten beperkt zijn. Daarom mag Acetylcysteïne Sandoz bruis niet door kinderen onder de 2 jaar gebruikt worden.
  • Acetylcysteïne Sandoz bruis is niet geschikt voor kinderen tussen de 2 en 18 jaar.
  • Het kan voorkomen dat u bij openen van de verpakking een lichte zwavelgeur (de geur van rotte eieren) waarneemt. Dit is een eigenschap van de werkzame stof en is normaal. Het wijst niet op een verandering van het geneesmidde

Merk

Sandoz

Sterkte

600 mg

Hoe te bewaren

Buiten het zicht en bereik van kinderen houden. Beneden 30°C bewaren.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen