Sandoz Foliumzuur 0,5 mg

Sandoz Foliumzuur 0,5 mg is o.a. noodzakelijk voor de ontwikkeling van gezonde rode bloedlichaampjes.

 1,90
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Sandoz Foliumzuur 0,5 mg

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.


Bekijk bijsluiter

Beschrijving

Foliumzuur is o.a. noodzakelijk voor de ontwikkeling van gezonde rode bloedlichaampjes. Een tekort aan foliumzuur in het lichaam kan ontstaan bij bijvoorbeeld een stoornis in de opname van foliumzuur in het lichaam, chronisch alcoholisme, het langdurig gebruik van geneesmiddelen tegen epilepsie of door een verhoogd verbruik zoals tijdens de zwangerschap.

Dit geneesmiddel bevat lactose. Indien uw arts u heeft meegedeeld dat u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met uw arts voordat u dit geneesmiddel inneemt.

Te gebruiken bij

  • Bloedarmoede ten gevolge van een tekort aan foliumzuur (megaloblastaire anemie).
  • Ter voorkoming van een tekort aan foliumzuur in het lichaam, bijvoorbeeld ten gevolge van een stoornis in de opname van de darm, chronisch alcoholisme, of het langdurig gebruik van geneesmiddelen bij vallende ziekte (epilepsie).
  • Vanaf ten minste 4 weken voor de zwangerschap bij vrouwen die zwanger kunnen of willen worden tot 8 weken na het begin van de zwangerschap; de kans op het krijgen van een kind met een neuraalbuisdefect (bv. een open ruggetje) wordt hierdoor verkleind. Dit geldt voor vrouwen die niet eerder een kind met een dergelijke aandoening hebben gekregen.

Dosering

Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals uw arts of apotheker u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of apotheker.

De aanbevolen dosering is als volgt: Aanvankelijk 1-2 tabletten per dag (=24 uur). Daarna een onderhoudsdosering van ½-1 tablet per dag. Maximaal 2 tabletten per dag.
De tabletten kunnen het beste met een ruime hoeveelheid water (=één glas) zo mogelijk verspreid over de dag worden ingenomen, bij voorkeur tussen de maaltijden.

Gebruik de tabletten bij het aanvullen van een tekort aan foliumzuur (bloedarmoede) of ter voorkoming van een foliumzuurtekort in het lichaam niet langer dan 14 dagen zonder uw arts daarover te raadplegen.

Voor en tijdens de zwangerschap:
1 tablet per dag (=24 uur). U dient de tablet vanaf ten minste 4 weken voor de zwangerschap tot 8 weken na het begin van de zwangerschap in te nemen.

Bijwerkingen

Koorts, overgevoeligheid, slaap stoornissen, depressie, prikkelbaarheid, huiduitslag en klachten van het maag-darmkanaal.

Interacties

Een wisselwerking kan optreden bij gelijktijdig gebruik van deze tabletten met:
- trimethoprim (bacteriedodend middel)
- chlooramfenicol (bacteriedodend middel)
- pyrimethamine (middel ter voorkoming van malaria)
- methotrexaat (middel gebruikt bij kanker, psoriasis (schilferende huidziekte) en reuma)
- middelen tegen vallende ziekte (epilepsie), zoals fenytoïne en fenobarbital

Let op, bovenstaande geneesmiddelen kunnen bij u bekend zijn onder een andere naam, vaak de merknaam. In deze rubriek wordt alleen de werkzame stof van het geneesmiddel genoemd en niet de merknaam. Kijk daarom altijd goed op de verpakking en in de bijsluiter van de geneesmiddelen die u al gebruikt, wat de werkzame stof is van dat middel.

Gelijktijdige inname met groene of zwarte thee dient vermeden te worden. Gelijktijdige inname kan de werking van foliumzuur verminderen.

Contra-indicaties

Wanneer mag u dit middel niet gebruiken?
- Bloedarmoede veroorzaakt door een tekort aan vitamine B12 (pernicieuze anemie), die niet of onvoldoende wordt behandeld met vitamine B12.
- Als u een bloedarmoede hebt met een onbekende oorzaak.


Samenstelling

De werkzame stof in dit middel is 0,5 mg foliumzuur per tablet.
De andere stoffen in dit middel zijn aardappelzetmeel, lactose, voorverstijfseld aardappelzetmeel, talk (E553b), magnesiumstearaat (E572).

Bevat

Lactose

Inhoud

30 stuks

Meer informatie

Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met dit middel?

 

  • Bij patiënten met vallende ziekte (epilepsie) mogen deze tabletten alleen op advies van de arts gebruiken. Wanneer u langdurig fenytoïne of fenobarbital gebruikt tegen epilepsie zal uw arts u, indien nodig, maximaal 2 tabletten Foliumzuur Sandoz 0,5 per dag voorschrijven. Het gebruik van meer dan 2 tabletten Foliumzuur Sandoz 0,5 per dag kan de werking van fenytoïne en fenobarbital verminderen waardoor epileptische aanvallen kunnen optreden.
  • Het toedienen van alleen foliumzuur bij een vitamine B12 tekort (pernicieuze anemie) kan leiden tot beschadiging van het zenuwstelsel indien niet tijdig vitamine B12 wordt gegeven.
  • Vrouwen die eerder een kind hebben gekregen met een neuraalbuisdefect (bijvoorbeeld een open ruggetje) dienen een hogere dosering foliumzuur te gebruiken. Raadpleeg in dit geval uw arts.

 

Extra informatie:

  • Foliumzuur wordt uitgescheiden in de moedermelk.

Merk

Sandoz

Sterkte

0,5 mg

Hoe te bewaren

Bewaren beneden 25°C. Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen