Sandoz Loperamide 2 mg

Loperamide HCl Sandoz 2 mg is een anti-diarreemiddel.

* Verplichte velden

Vanaf  0,00
Aantal:

Sandoz Loperamide 2 mg

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Loperamide HCl Sandoz 2 mg wordt gebruikt voor:
- de behandeling van acute of chronische diarree bij volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar, als het niet mogelijk is om de oorzaak van de diarree te behandelen.
- Bij plotseling optredende colitis ulcerosa (terugkerende darmontsteking).

Wordt uw klacht na 14 dagen niet minder, of wordt hij zelfs erger? Neem dan contact op met uw arts.

Te gebruiken bij

 • Diarree

Dosering

Neem dit geneesmiddel altijd in precies zoals uw arts of apotheker u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of apotheker.

Dosering
In het algemeen gelden de volgende doseringen:

Volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar
Acute diarree
Beginnen met 2 capsules (4 mg) bij volwassenen en 1 capsule (2 mg) bij kinderen. Daarna om de twee uur, zolang de diarree duurt, 1 capsule (2 mg).

Chronische diarree
Beginnen met 2 capsules (4 mg) per dag voor volwassenen en 1 capsule (2 mg) per dag voor kinderen. Deze dosis moet worden bijgesteld totdat 1 tot 2 vaste ontlastingen per dag worden verkregen. Meestal wordt dit bereikt met 1-6 capsules (2-12 mg) per dag. Uw arts stelt deze dosis vast.

Maximale dosis
De maximale dosis voor acute en chronische diarree bij volwassenen is 8 capsules (16 mg) per dag. Bij kinderen is de maximale dosis afhankelijk van het lichaamsgewicht (3 capsules per 20 kg), maar mag die niet hoger zijn dan 8 capsules per dag.

Kinderen tot 8 jaar
Loperamide HCl Sandoz mag niet worden gebruikt bij kinderen jonger dan 8 jaar.

Ouderen
Bij ouderen is geen dosisaanpassing nodig.

Verminderde nierfunctie
Er is geen dosisaanpassing nodig bij patiënten met een verminderde nierfunctie.

Verminderde leverfunctie
Als u een verminderde leverfunctie heeft, dan kan uw arts de dosering aanpassen.

Als u merkt dat Loperamide HCl Sandoz 2 mg te sterk of juist te weinig werkt, raadpleeg dan uw arts of apotheker. 

Gebruiksadvies

De capsule in z'n geheel rechtopzittend of staand met wat water doorslikken.

Bijwerkingen

Zie bijsluiter

Interacties

Een wisselwerking kan optreden met de volgende geneesmiddelen:

 • kinidine (gebruikt bij hartritmestoornissen)
 • ritonavir (gebruikt bij HIV)
 • itraconazol en ketoconazol (middelen tegen schimmelinfecties)
 • gemfibrozil (tegen een te hoog cholesterol)
 • desmopressine (gebruikt bij diabetes insipidus)
 • andere middelen die op dezelfde manier werken als loperamide.

Zwangerschap / Borstvoeding

Toediening van dit geneesmiddel tijdens de zwangerschap wordt niet aanbevolen. Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, wordt daarom geadviseerd hun arts te raadplegen voor een geschikte behandeling.

Contra-indicaties

Wanneer mag u dit middel niet gebruiken?

 • Bij kinderen tussen de 2 en 8 jaar. 

Samenstelling

De werkzame stof in dit middel is: loperamide hydrochloride. 1 capsule Loperamide HCI Sandoz 2 mg bevat 2 mg loperamide hydrochloride.
De andere stoffen in dit middel zijn: lactosemonohydraat, maïszetmeel, talk (E553b), magnesiumstearaat (E470b), gelatine, Patent Blue (E131), zwart ijzeroxide (E172), geel ijzeroxide (E172), titaandioxide (E171).

Beïnvloedt rijvaardigheid

Vermoeidheid, duizeligheid of slaperigheid kunnen optreden bij het behandelen van diarree met loperamide HCl. Het is dan beter geen voertuigen te besturen en geen machines te bedienen.

Inhoud

10 of 20 capsules

Meer informatie

Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met dit middel of helemaal niet innemen?

 • Neem contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel inneemt.
 • De behandeling van diarree met loperamide HCl is slechts symptomatisch en doet niets tegen de mogelijke oorzaak van de diarree.
 • Speciaal bij jonge kinderen en bejaarden kan vocht- en zoutverlies optreden. Toediening van een geschikte zoutoplossing (bijvoorbeeld ORS) is dan de belangrijkste maatregel. Een droge mond kan een teken van uitdroging zijn. In geval van uitdroging kan een kind duizelig worden en gaan braken. Ook dan is toediening van een geschikte vocht- en zoutoplossing de belangrijkste maatregel. Vraag advies aan uw arts.
 • Loperamide mag aan kinderen tussen de 2 en 8 jaar uitsluitend worden gegeven onder toezicht van uw arts. Overigens zijn de capsules van 2 mg niet geschikt voor kinderen van 2 tot 8 jaar. Kinderen in deze leeftijdsgroep dienen een andere toedieningsvorm te krijgen, waarmee een lagere dosering kan worden bereikt, bijvoorbeeld een drank.
 • Loperamide kan bij gebruik door patiënten met een slecht werkende lever verschijnselen van een overdosering veroorzaken.
 • Wanneer er bij acute diarree binnen 48 uur geen verbetering wordt waargenomen, moet de toediening van loperamide worden gestaakt en kunt u het beste uw arts raadplegen. Bij chronische diarree dient na enige tijd te worden nagegaan of de dosis kan worden verlaagd of dat de behandeling kan worden gestopt. Vraag advies aan uw arts.
 • Als u AIDS heeft en u wordt behandeld voor diarree, dan heeft u een verhoogd risico op een bepaalde ernstige bijwerking (toxisch megacolon). Neem direct contact op met uw arts als u last krijgt van een opgeblazen gevoel.
 • De toediening van loperamide moet onmiddellijk worden gestopt wanneer verstopping of een opgezette buik ontstaat.

Wanneer er bij acute diarree binnen 48 uur geen verbetering wordt waargenomen, moet de toediening van loperamide worden gestaakt en kunt u het beste uw arts raadplegen. Zodra de ontlasting vaster wordt of zodra er langer dan 12 uur geen ontlasting meer heeft plaatsgevonden, dient u het innemen van Loperamide HCl Sandoz 2 mg te stoppen. Loperamide mag nooit langer dan 14 dagen worden gebruikt zonder een arts te raadplegen. Bij chronische diarree dient na enige tijd te worden nagegaan of de dosis kan worden verlaagd of dat de behandeling kan worden gestopt. Vraag advies aan uw arts.

Merk

Sandoz

Sterkte

2 mg

Hoe te bewaren

Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen