Sandoz Miconazolnitraat Poeder

Sandoz Mionazolnitraat Poeder wordt gebruikt bij infecties van huid en nagels.

 4,79
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Sandoz Miconazolnitraat Poeder

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.


Bekijk bijsluiter

Beschrijving

Miconazolnitraat behoort tot de groep van de antimycotica. Deze middelen zorgen ervoor dat schimmels worden gedood.

Te gebruiken bij

 • bij infecties van huid en nagels die veroorzaakt worden door voor miconazolnitraat gevoelige schimmels en gisten.

Gebruiksadvies

Een weinig Miconazolnitraat Sandoz strooipoeder 20, één of tweemaal per dag op het aangedane huidgedeelte aanbrengen en dun uitstrijken. Bij de behandeling van infecties van de voeten is het aan te bevelen tegelijkertijd en als nabehandeling dagelijks een weinig strooipoeder op het letsel te strooien, vooral tussen de tenen, en eventueel ook in de kousen en schoenen. De behandeling dient ononderbroken te worden voortgezet tot de huidafwijking geheel is verdwenen (meestal na twee tot vijf weken).

Nagelinfecties
De geïnfecteerde nagels zo kort mogelijk knippen. Eén tot tweemaal per dag een weinig Miconazolnitraat Sandoz strooipoeder 20, op de geïnfecteerde nagel uitstrijken en de nagel afdekken met een niet-geperforeerde hechtpleister. De behandeling voortzetten, ook na het loskomen van de geïnfecteerde nagel (meestal na twee tot drie weken), totdat hergroei van een gezonde nagel en volledige genezing zijn opgetreden (meestal na ongeveer 32 weken).

Opmerking: het dagelijks wassen van de geïnfecteerde delen is noodzakelijk.

Als u merkt dat Miconazolnitraat Sandoz strooipoeder 20 te sterk of juist te weinig werkt, raadpleeg dan uw arts of apotheker.

U mag Miconazolnitraat Sandoz strooipoeder 20 niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder een arts te raadplegen.

Bijwerkingen

Overgevoeligheidsverschijnselen, irritatie, roodheid, branderigheid.

Interacties

Gebruikt u naast Miconazolnitraat Sandoz strooipoeder 20 nog andere geneesmiddelen, of heeft u dat kort geleden gedaan of bestaat de mogelijkheid dat u in de nabije toekomst andere geneesmiddelen gaat gebruiken? Vertel dat dan uw arts of apotheker.

- Als u bloedverdunnende middelen gebruikt (coumarines: acenocoumarol, fenprocoumon) moet uw stolling regelmatig worden gecontroleerd.

- De werking en bijwerkingen van enkele andere geneesmiddelen (bijvoorbeeld tabletten bij suikerziekte en fenytoïne, een middel gebruikt bij epilepsie), kunnen bij gelijktijdige toediening versterkt worden. Daarom dient u voorzichtig te zijn als u naast Miconazolnitraat Sandoz strooipoeder 20 een van deze middelen gebruikt.

Contra-indicaties

Gebruik dit middel niet of overleg eerst met uw apotheker of huisarts:

 • als u bloedverdunners (coumarines: acenocoumarol, fenprocoumon) gebruikt

Samenstelling

De werkzame stof in dit middel is miconazolnitraat.
De andere stoffen in dit middel zijn zinkoxide, talk (E553b), siliciumdioxide (E551).

Inhoud

20 gram

Meer informatie

Waneer mag u dit middel niet gebruiken?

 • als u allergisch bent voor één van de stoffen die in dit geneesmiddel zitten.


Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met dit middel?

 • Miconazolnitraat kan overgevoeligheid voor of ontwikkeling van antistoffen tegen verwante antischimmelmiddelen (econazol, isoconazol, ketoconazol) veroorzaken; omgekeerd kunnen deze verwante antischimmelmiddelen dat voor miconazolnitraat tot gevolg hebben.
 • Als u last krijgt van overgevoeligheidsreacties; u dient uw arts te waarschuwen.
 • Als elk spoor van de aandoening verdwenen is; de behandeling dient nog circa tien dagen voortgezet te worden om de mogelijke terugkeer van de klacht te voorkomen.
 • Als u hulpmiddelen gebruikt bij de behandeling; alle voorwerpen die met de letsels in aanraking komen (zoals handdoek, borsteltje, washandje en nagelknipper), dienen uitsluitend voor persoonlijk gebruik voorbehouden te worden.
  - Als u infecties van de voeten behandelt. Bij de behandeling van infecties van de voeten is het aan te bevelen de voeten met zeep te wassen en de schilfers te verwijderen. Nadien de voeten zeer zorgvuldig droogwrijven, ook tussen de tenen, met een speciaal daartoe voorbehouden handdoek. Om herinfectie vanuit de schoenen te voorkomen, kunt u dagelijks een weinig Miconazolnitraat Sandoz strooipoeder 20 op het letsel strooien, vooral tussen de tenen, en eventueel ook in de kousen en schoenen. Vervolgens Miconazolnitraat Sandoz strooipoeder 20 op de letsels aanbrengen en zachtjes inwrijven, ook tussen de tenen en op de zool. Na elke behandeling schone kousen aantrekken.
  - Als u open wonden heeft; Miconazolnitraat Sandoz strooipoeder 20 mag niet gebruikt worden op open wonden.
  - Contact met de ogen dient vermeden te worden.
  - Gebruik (van dit product) op een afgesloten huidoppervlak (bijvoorbeeld met een pleister), op een groot oppervlak of op/dichtbij slijmvliezen dient te worden vermeden. Dit kan de hoeveelheid die opgenomen wordt in het lichaam vergroten en daarmee ook de kans op interacties tussen geneesmiddelen vergroten.

Raadpleeg uw arts als één van de bovenstaande waarschuwingen op u van toepassing is, of dat in het verleden is geweest.

Merk

Sandoz

Hoe te bewaren

Bewaren beneden 25°C, in de oorspronkelijke verpakking. Buiten het bereik en zicht van kinderen houden.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen