Sandoz Natriumcromoglicaat 20 mg Oogdruppels

Sandoz Natriumcromoglicaat 20 mg Oogdruppels worden gebruikt bij: bindvliesontsteking van het oog veroorzaakt door een overgevoeligheidsreactie.

 3,61
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Sandoz Natriumcromoglicaat 20 mg Oogdruppels

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.


Bekijk bijsluiter

Beschrijving

Cromoglicaat dinatrium behoort tot de groep van de histamine afgifte remmende middelen. Deze middelen remmen het vrijkomen van stoffen uit bepaalde cellen in het neusslijmvlies die overgevoeligheidsreacties kunnen veroorzaken.

De oogdruppels worden gebruikt bij: bindvliesontsteking van het oog veroorzaakt door een overgevoeligheidsreactie (allergische conjunctivitis).

Sandoz Natriumcromoglicaat 20 mg bevat benzalkoniumchloride. Benzalkoniumchloride kan irritatie van het oog veroorzaken en zachte contactlenzen ontkleuren.

Raadpleeg een arts indien de verschijnselen verergeren of niet binnen 14 dagen verbeteren.  

Te gebruiken bij

  • Hooikoorts
  • Allergische reacties

Dosering

Vier tot zes maal daags 1-2 druppels in ieder oog of volgens voorschrift van uw arts.
Omdat cromoglicaat dinatrium een preventieve werking heeft, is het belangrijk om het gebruik niet te onderbreken. Wordt het gebruik onderbroken, dan kunnen de symptomen waarvoor Natriumcromoglicaat Sandoz 20 mg/ml gebruikt wordt, terugkeren.

Ingeval u merkt dat Natriumcromoglicaat Sandoz 20 mg/ml te sterk of juist te weinig werkt, raadpleeg dan uw arts of apotheker.

Bijwerkingen

Zwelling, roodheid en/of jeuk van het bindvlies van het oog en/of oogleden, plaatselijke irritatie, acute reactie van bindvliezen met zwelling en oedeem, prikkend gevoel, branderigheid van de ogen, beschadiging van het hoornvlies bij overmatig gebruik.

Zwangerschap / Borstvoeding

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

Samenstelling

De werkzame stof in dit middel is: cromoglicaat dinatrium. 1 ml oogdruppelvloeistof bevat 20 mg cromoglicaat dinatrium.
De andere stoffen in dit middel zijn: benzalkoniumchloride, natriumchloride, natriumedetaat, sorbitol (E420), natriumdiwaterstoffosfaatdihydraat (E339), dinatriumwaterstoffosfaat-dodecahydraat (E339) en gezuiverd water.

Beïnvloedt rijvaardigheid

U dient er rekening mee te houden dat direct na het gebruik van oogdruppels het gezichtsvermogen tijdelijk kan verminderen. U moet wachten met autorijden of het gebruik van machines totdat uw zicht weer helder is.

Bevat

Benzalkoniumchloride

Inhoud

10 milliliter

Verpakkingsvorm

Flacon

Meer informatie

Wanneer mag u dit middel niet gebruiken?
- U bent allergisch voor één van de stoffen die in dit geneesmiddel zitten.

Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met dit middel?
Neem contact op met uw arts of apotheker voordat u dit middel gebruikt.
- Zoals het geval is met alle vloeistoffen die benzalkoniumchloride bevatten, verdient het aanbeveling geen zachte contactlenzen te dragen tijdens de behandelperiode.
- Als u last heeft van oogontstekingen, bijv. allergische hoornvliesontsteking, zal uw oogarts u adviseren over het dragen van contactlenzen. Als u deze kunt blijven dragen, moet u de contactlenzen voor het toedienen van de oogdruppels uitnemen en niet eerder dan 15 minuten na de toediening weer indoen.

Merk

Sandoz

Sterkte

20 mg

Hoe te bewaren

Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen