Sandoz Psylliumvezels Orange Suikervrij

Sandoz Psylliumvezels Orange Suikervrij behoort tot de groep van de laxantia. Het is een preparaat op basis van natuurlijke vezels.

 6,16
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Sandoz Psylliumvezels Orange Suikervrij

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Sandoz Psylliumvezels Orange Suikervrij behoort tot de groep van de laxantia. Het is een preparaat op basis van natuurlijke vezels. Deze vezels mengen zich met de darminhoud en hebben het vermogen water op te nemen. Hierdoor ontstaat een zachte niet-irriterende vulling van de darm, waardoor de werking van de darm herstelt en de stoelgang wordt bevorderd.

Te gebruiken bij

 • Chronische obstipatie

Dosering

Volwassenen en kinderen boven 12 jaar: 1 tot 3 keer daags 1 sachet. Kinderen van 6 tot 12 jaar: 1 tot 2 keer daags 1 sachet. Kinderen onder de 6 jaar: op voorschrift van arts.

Gebruiksadvies

Doe de inhoud van het sachet in een glas en vul het langzaam met koud water of een andere vloeistof, zoals vruchtensappen of melkzuurhoudende dranken. Onmiddellijk opdrinken. Neem na iedere dosis een extra glas vocht in. 

Tijdens het gebruik van Psylliumvezels Sandoz Orange Suikervrij moet altijd voldoende vocht ingenomen omdat anders verstopping kan ontstaan.

Gebruik Psylliumvezels Sandoz Orange Suikervrij niet langdurig zonder uw arts te raadplegen. Indien de klachten aanhouden of terugkeren; een arts raadplegen.

Het verdient aanbeveling minimaal twee uur tijdverschil aan te houden tussen het innemen van Psylliumvezels Sandoz Orange Suikervrij en de volgende geneesmiddelen: hartglycosiden, salicylaten, coumarinederivaten, nitrofurantoïne.

Bijwerkingen

Zoals alle geneesmiddelen kan Sandoz Psylliumvezels Orange Suikervrij bijwerkingen veroorzaken. Bijwerking die kan optreden: onaangenaam vol gevoel in bovenbuik. Zelden: huiduitslag, ontsteking van het neusslijmvlies, bindvliesontsteking.

Zwangerschap / Borstvoeding

Sandoz Psylliumvezels kan voor zover bekend zonder gevaar tijdens de zwangerschap en de periode van borstvoeding gebruikt worden.

Contra-indicaties

Gebruik dit middel niet:

 • bij plotseling optredende buikpijn
 • bij verstopping van de darm
 • bij bekneld zittende ontlasting

Samenstelling

Werkzame bestanddeel: psylliumvezels (fijngemalen en gegranuleerde vezels van Plantago ovata). 1 sachet met 5 gram granulaat bevat 3,25 gram psylliumvezels. Per gram granulaat: 650 mg psylliumvezels. Andere bestanddelen: citroenzuur, natriumalginaat, natriumchloride, saccharinenatrium, sorbitol, trinatruimcitraat-dihydraat, sinaasappelsmaakstof en de kleurstof bètacaroteen (E160).

Inhoud

20 x 5 gram

Verpakkingsvorm

Sachet

Meer informatie

Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met dit middel?

 • Tijdens het gebruik van dit middel dient u ten minste 1 liter vocht extra per dag te drinken, omdat er anders een verstopping in de darm kan ontstaan.
 • Niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder uw arts te raadplegen.
 • Indien uw klachten niet overgaan of terugkeren, uw arts raadplegen.
  Als u suikerziekte heeft: uw diabetesmedicatie moet worden aangepast omdat dit middel de opname van glucose kan vertragen.
 • Bij personen die gevoelig zijn voor de vezels, kan bij het inademen van het poeder een overgevoeligheidsreactie optreden (zoals ontsteking van het neusslijmvlies of een astma-aanval).
 • Bij overgevoeligheid voor Plantago ovata vezels of voor een van de overige bestandsdelen.

Merk

Sandoz

Sterkte

650 mg/g
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen