Sandoz Xylometazoline Neusspray 0,5mg/ml

Sandoz Xylometazoline Neusspray 0,5 mg/ml behoort tot de groep geneesmiddelen ter behandeling van neusaandoeningen.

 2,72
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Sandoz Xylometazoline Neusspray 0,5mg/ml

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

U gebruikt Xylometazoline HCl Sandoz neusspray 0,5 mg/ml wanneer u of uw kind last heeft van een verstopte neus. Xylometazoline HCl vermindert de zwelling van het neusslijmvlies, waardoor men vrijer kan ademhalen. De werking van Xylometazoline HCl Sandoz neusspray 0,5 mg/ml begint binnen een paar minuten en houdt enkele uren aan.

Te gebruiken bij

 • Verstopte neus

Dosering

Kinderen van 2-6 jaar:

 • 1 tot maximaal 3 maal per dag 1 spray Xylometazoline HCl Sandoz neusspray 0,5 mg/ml in elk neusgat

Toepassing bij kinderen jonger dan 2 jaar dient slechts op medisch advies te geschieden.

Gebruiksadvies

Laat het kind snuiten. De beschermdop verwijderen. Als u het flesje voor de eerste keer gebruikt, moet u eerst een paar keer op de bovenkant van het neusstukje drukken om het pompsysteem met de oplossing te vullen. De verstuiver goed rechtop houden en het hoofd iets voorover buigen. 1 spray in elk neusgat toedienen, zoals op de tekening aangegeven. Terwijl u pompt, moet er door de neus ingeademd worden. Na gebruik het uiteinde schoonmaken en het dopje terugplaatsen. Als u merkt dat Xylometazoline HCl Sandoz neusspray 0,5 mg/ml te sterk of juist te weinig werkt, raadpleeg dan uw arts of apotheker.

Bijwerkingen

Vaak (>1/100, <1/10):
 • Hoofdpijn
 • Misselijkheid
 • Droog neusslijmvlies
 • Brandend gevoel in neus of keel, lokale irritatie

Voor overige bijwerkingen zie bijsluiter.

Interacties

Wanneer u middelen tegen depressiviteit gebruikt, kan de werking, maar ook het optreden van bijwerkingen, van Xylometazoline HCl Sandoz neusspray 0,5 mg/ml versterkt worden.

Zwangerschap / Borstvoeding

Xylometazoline HCl Sandoz neusspray 0,5 mg/ml kan voor zover bekend zonder gevaar volgens voorschrift en niet langer dan een week worden gebruikt tijdens de zwangerschap. voorzichtigheid is geboden met borstvoeding.

Contra-indicaties

Gebruik dit middel niet:

 • wanneer u kort geleden een neusoperatie heeft ondergaan

Samenstelling

Xylometazolinehydrochloride (0,5 mg/ml), dinatriumedetaat, benzalkoniumchloride (conserveermiddelen), natriumdiwaterstoffosfaat, dinatriumfosfaat, natriumchloride en gezuiverd water.

Inhoud

10 milliliter

Meer informatie

Wees voorzicht bij dit middel wanneer:

 • u overgevoelig bent voor xlometazolinehydrochloride of één van de overige bestanddelen
 • u verhoogde oogboldruk (nauwe kamerhoek glaucoom) heeft
 • als u gevoelig bent voor adrenaline-achtige substanties, hetgeen zich uit in de vorm van slapeloosheid, duizeligheid, trillen, hartritmestoornissen of verhoogde bloeddruk
 • ls u lijdt aan verhoogde bloeddruk, hart- en schildklieraandoeningen

Merk

Sandoz

Sterkte

0,5 mg/ml

Hoe te bewaren

Bewaar de neusspray 0,5 mg/ml beneden 30°C in de oorspronkelijke verpakking. Houd geneesmiddelen buiten het bereik en zicht van kinderen.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen