Selsun Suspensie 25mg/ml

Dit is een gistdodend middel. Het kan worden gebruikt bij hoofdroos en pityriasis versicolor.

Selsun Suspensie 25mg/ml

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Selsun suspensie 25mg/ml. De werkzame stof in Selsun is seleensulfide en behoort tot de groep geneesmiddelen die antimycotica worden genoemd. Dit zijn geneesmiddelen die schimmelziektes tegengaan.

Te gebruiken bij

 • Schilfervorming op de hoofdhuid als gevolg van overmatige talgafscheiding (seborroe van de hoofdhuid). 
 • Oppervlakkige schimmelaandoening van de huid (pityriasis versicolor). 

Dosering

Wanneer?

 • Hoofdroos: gebruik het middel de eerste 2 weken twee keer per week, de volgende 2 weken 1 keer. Daarna kunt u het naar behoefte gebruiken.  

Hoe lang?

 • Hoofdroos: meestal duurt het ongeveer 6 weken voordat een goed resultaat is bereikt. Daarna kan het middel nog naar behoefte gebruikt worden om te voorkomen dat de roos terugkomt.
 • Gistinfectie (pityriasis versicolor): houd er rekening mee dat dit een kuur is die u niet mag onderbreken en geheel moet afmaken. Ook al zijn de infectieverschijnselen al vóór afloop van de kuur verdwenen; dit betekent nog niet dat alle gisten zijn verdwenen. De behandeling duurt 7 dagen.

Gebruiksadvies

Hoofdroos 

 • Was het haar eerst met een gewone shampoo en spoel die goed uit.
 • Masseer de hoofdhuid met één tot twee dessertlepels antiroosshampoo en laat het vijf minuten inwerken.
 • Spoel daarna weer goed uit.

Gistinfectie (pityriasis versicolor)

Behandeling van het hele lichaam

 • Breng de suspensie aan op de aangedane plekken.
 • Laat de aangebrachte suspensie een beetje schuimen met wat water.
 • Vermijd contact met ogen, slijmvliezen en geslachtsdelen, dit kan irritatie veroorzaken.
 • Laat het gedurende 10 minuten inwerken.
 • Spoel het middel daarna zorgvuldig af met water.
 • De suspensie moet zeven dagen achter worden elkaar gebruikt.

Bijwerkingen

De behandelde huid kan geïrriteerd of branderig aanvoelen, zeer zelden kan blaarvorming ontstaan.

Bij gebruik tegen hoofdroos

 • Haar en hoofdhuid kunnen sneller vet worden.
 • Haarverkleuring kan optreden. 

Bij langdurig gebruik tegen hoofdroos

 • Haaruitval, als u dit merkt moet u stoppen met het gebruik.

Zwangerschap / Borstvoeding

Raadpleeg eerst uw arts of apotheker voordat u dit middel gebruikt.

Contra-indicaties

Gebruik dit middel niet :

 • bij kinderen, tenzij de arts anders adviseert 
 • op een ontstoken, gekrabde of (recent) beschadigde huid 

Samenstelling

Seleensulfide ,bentoniet, titaandioxide, glycerylmonoricinoleaat, citroenzuur, monoethanolaminolauryl sulfaat, alcoyl (12-14) dimethylbetaine, natriumbifosfaat, BBA parfum, natriumchloride en water.

Inhoud

60, 120 millilter

Meer informatie

Het product is beschikbaar in verpakkingen van 60 en 120 milliliter.

Hoofdroos
Bij hoofdroos ontstaan op de behaarde hoofdhuid zichtbare huidschilfers. De cellen van de hoofdhuid vernieuwen zich voortdurend. Daarbij laten 'oude' cellen van de huid los. Deze zijn normaal gesproken niet zichtbaar.
Bij mensen met hoofdroos vernieuwen de cellen zich sneller dan normaal. Ook is de productie van talg hoger. Hierdoor klonteren de schilfers samen en worden ze zichtbaar als kleine witte schilfers in het haar of op donkere kleding. Meestal is de hoofdhuid vrij vet en u kunt last hebben van jeuk.
Een bepaalde schimmel, die normaal bij iedereen op de huid voorkomt, speelt waarschijnlijk een rol bij het ontstaan van hoofdroos. Waarom de ene persoon er echter last van krijgt en de andere niet is niet duidelijk.
Antiroos-shampoos met seleensulfide verminderen de verhoogde aanmaak van talg en remmen de groei van de schimmel bij de hoofdroos is betrokken. De schilfers en jeuk zullen verminderen of verdwijnen. Het duurt ongeveer twee weken voor de verschijnselen verminderen, na zes weken is het resultaat optimaal.

Schimmelinfecties van de huid
Pityriasis versicolor is een onschuldige huidaandoening die wordt veroorzaakt door een bepaalde gistsoort. Deze gist is normaal bij iedereen op de huid aanwezig, maar kan soms de bovenste huidlaag aantasten. Hierbij wordt de vorming van pigment verstoord. Er ontstaan kleine verkleurde vlekken op de huid. De vlekken zien er donkerder uit op een witte huid, en lichter op een gebruinde huid. Vaak zijn er ook fijne huidschilfers te zien. De aangedane plekken zitten vooral op hals, borst en rug, maar vaak ook op armen en benen en in het gezicht. 
Door behandeling met seleensulfide wordt de gist gedood. De schilfers verdwijnen snel. De vlekjes blijven echter vrij lang zichtbaar. Het duurt namelijk een paar maanden voordat de vorming van pigment weer hersteld is. Zonlicht kan hierbij helpen.

 

Merk

Selsun

Sterkte

25 mg/ml

Hoe te bewaren

Droog, bij kamertemperatuur en buiten het bereik en zicht van kinderen.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen