Service Apotheek Neusspray xylometazoline 1,0 mg/ml

Xylometazoline is een middel dat het neusslijmvlies doet slinken. Het vernauwt de bloedvaatjes in het neusslijmvlies.

 2,65
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Service Apotheek Neusspray xylometazoline 1,0 mg/ml

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Xylometazoline is een middel dat het neusslijmvlies doet slinken. Het vernauwt de bloedvaatjes in het neusslijmvlies. Xylometazoline geneest de neusverkoudheid niet, maar vermindert wel tijdelijk de zwelling van het slijmvlies. Dit vergemakkelijkt de afvoer van vastzittend slijm, waardoor u weer beter door de neus kunt ademen. Binnen enkele minuten na gebruik merkt u dat u meer lucht heeft. De werking houdt vijf tot zes uur aan.

Te gebruiken bij

  • Neusverkoudheid
  • Middenoorontsteking 
  • Bijholteontsteking

Dosering

Gebruik dit middel uitsluitend als de neus echt is verstopt en niet om een verstopping te voorkomen. Als u het middel te veel en te vaak gebruikt, kan uw neusslijmvlies beschadigen.


Volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar: naar behoefte 1 of meerdere malen, hoogstens echter 3 maal per dag 1 spray in ieder neusgat. 

Gebruiksadvies

Gebruik altijd uw eigen flacon. Zo voorkomt u besmetting van een ander met bacteriën en virussen. Snuit voor gebruik de neus. Doe dit niet te krachtig, anders perst u het slijm in de voorhoofdsholte of neusbijholte, waardoor deze ontstoken kunnen raken. Als u de spray voor het eerst gebruikt, moet u het pompje een paar maal indrukken in de lucht. De spraykamer kan zich dan vullen met de oplossing. De volgende keren is dit niet meer nodig. Houd uw hoofd rechtop, breng de tuit in één neusgat, houd het andere neusgat dicht en druk het pompje eenmaal in. Snuif de vloeistof gelijktijdig op, zodat het middel diep in de neus komt. Spoel de tuit na gebruik schoon met lauw water en sluit de flacon goed af. Het flesje is na openen één maand houdbaar. U kunt op de verpakking noteren wanneer u het heeft aangebroken en door wie het toen is gebruikt.

Gebruik de neusspray niet langer dan zeven dagen achtereen en niet vaker dan tien dagen per maand. Bij veelvuldig gebruik kan het neusslijmvlies beschadigd raken.

Bijwerkingen

Behalve het gewenste effect kan dit middel bijwerkingen geven. Zie hiervoor de bijsluiter.

Zwangerschap / Borstvoeding

Service Apotheek Neusspray 1,0 mg/ml kan voor zover bekend zonder gevaar overeenkomstig het voorschrift en niet langer dan 1 week worden gebruikt tijdens de zwangerschap. Voorzichtigheid is geboden bij borstvoeding.

Contra-indicaties

Gebruik dit middel niet:

  • wanneer u kort geleden een neusoperatie heeft ondergaan
  • bij kinderen jonger dan 12 jaar

Samenstelling

Het werkzame bestanddeel van Neusspray Xylometazoline HCl SAM 1,0 mg/ml is xylometazoline hydrochloride. De neusspray bevat per ml 1 mg xylometazoline hydrochloride.

Hulpstoffen: benzalkoniumchloride, dinatriumedetaat, natriumdiwaterstoffosfaat, dinatriumfosfaat, natriumchloride en gezuiverd water.

Inhoud

10 milliliter

Verpakkingsvorm

Sprayflacon

Meer informatie

Wees voorzichtig bij dit middel wanneer u:

  • last heeft van nauwe kamerhoek glaucoom (verhoogde oogboldruk)
  • gevoelig bent voor adrenaline-achtige substanties, hetgeen zich uit in de vorm van slapeloosheid, duizeligheid, trillen, hartritmestoornissen of verhoogde bloeddruk
  • lijdt aan verhoogde bloeddruk, hart- en schildklieraandoeningen

Merk

Service Apotheek

Sterkte

1 mg/ml
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen