Microbiome SOA Thuistest

De SOA-thuistest is een uiterst betrouwbare test voor zowel mannen als vrouwen.

 50,88
Dit product kan op dit moment niet besteld worden.

Microbiome SOA Thuistest

Lees voor gebruik de bijsluiter

U kiest voor een kwaliteitsproduct.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

De SOA-thuistest is een uiterst betrouwbare laboratorium test voor zowel mannen als vrouwen en wordt beoordeeld door een BIG geregistreerde arts. De test is zo betrouwbaar doordat er gebruik wordt gemaakt van een professionele laboratorium test die binnen ziekenhuizen ook worden toegepast.

Waarin verschilt deze test van de andere SOA Zelftests?
Helaas zijn er zelftesten te vinden welke niet zijn toegestaan in Nederland en België. Onderzoek door SOA Aids Nederland toont aan dat de meeste testsetjes voor thuisgebruik niet aan de wettelijke regels voldoen. Zoals blijkt uit het rapport van Soa Aids Nederland over SOA Zelf Tests, is een zelftest voor SOA niet betrouwbaar. Het grootste gevaar is dat je onterecht denkt dat u geen SOA hebt door een verkeerde test. Bespaar uzelf tijd, moeite en teleurstelling en koop deze zogenaamde betrouwbare SOA testen niet. Deze testen zijn niet toegestaan voor verkoop in Nederland. De testen zijn ook nog eens zeer onbetrouwbaar. Dit geldt helaas ook voor de Chlamydia test die u bij uw drogist kunt kopen. De betrouwbaarheid van deze test ligt erg laag (onder de 30%).

De SOA Thuistest van Microbiome is echter wel zeer betrouwbaar aangezien de afname van de monsters (urine bij mannen en urine en vaginaal secreet bij vrouwen) betrouwbaar gedaan kan worden door de keuze van het afnamesysteem en ook de uitslag wordt bepaald in een geaccrediteerd laboratorium. De uitslag van de SOA Thuistest van Microbiome is dus nagenoeg 100% betrouwbaar.

Microbiome heeft zich sinds haar start in 2007 gericht op het op de markt brengen van betaalbare en betrouwbare thuistests. Een van de criteria die wij hanteren is dat de testen welke wij op de markt brengen een klinisch bewezen en onderzochte betrouwbaarheid moeten hebben van meer dan 95%. Alle door ons op de markt gebrachte testen (o.a. zwangerschap, ovulatie, allergie, coeliakie, candida, menopauze) voldoen aan deze eis. Dit geldt ook voor de Microbiome SOA Thuistest. Helaas geldt dit niet voor alle SOA tests op dit moment op de markt (o.a. Chlamydia zelftest). Zelfs niet voor de Chlamydia test verkrijgbaar bij een enkele drogist.

Hoe werkt de SOA-thuistest?
De incubatietijd van een ziekte is de tijd die verstrijkt tussen de besmetting en de eerste klinische symptomen van de ziekte. Houdt u daarom rekening met het moment van het uitvoeren van de test. Zo heeft Chlamydia een incubatietijd van 1-3 weken, Gonorroe 2-14 dagen en Trichomonas 1-4 weken.

Na het hebben van onveilige seks met inachtneming van bovenstaande incubatietijd, bestelt u de test en ontvang hem in een niet herkenbare envelop thuis. Hieronder vindt u een gebruiksinstructie voor de afname van het lichaamsmateriaal met behulp van de bijgeleverde afnameset. Voor mannen betekent dit urine en voor vrouwen een vaginale swab of urine. Nadat u het lichaamsmateriaal hebt afgenomen stopt u dit in de bijgeleverde retourbox en stuurt u het naar ons.

Zodra wij het lichaamsmateriaal hebben ontvangen, verwerken wij dit in het systeem en kunt u met behulp van de in de SOA-thuistest bijgeleverde code de status op deze website volgen.

Binnen 5 dagen kunt u via uw unieke code de uitslag opvragen op deze site.

Uitslag, behandeling en partnerwaarschuwing
Indien u positief bent getest, wordt u verzocht contact op te nemen met uw huisarts. Hij of zij zal u een antibiotica voorschrijven. Na behandeling kunt u opnieuw worden geïnfecteerd, het lichaam bouwt geen immuniteit op.

  • Heeft u een SOA met klachten, dan wordt geadviseerd om alle seksuele partners van de laatste 4-6 weken (gerekend vanaf het moment dat de klachten begonnen) in te lichten en te laten onderzoeken.
  • Heeft u een SOA zonder klachten dan wordt geadviseerd om alle seksuele partners van de laatste 6 maanden in te lichten en te laten onderzoeken.

Preventie
Het gebruik van een condoom beschermt tegen de overdracht van een SOA. Verder is het belangrijk om uzelf regelmatig te testen bij onveilig seksueel contact of bij aanhoudende klachten.

Inhoud

1 urine-pastette, 1 urine-opvangbuis, 1 wattenstaaf en -opvangbuis, 1 codekaart, absorptiemateriaal, 1 plastic sealzak, 1 portvrije retourbox.

Meer informatie

  • De test detecteert de meestvoorkomende SOA's Chlamydia Trachomatis, Neisseria Gonorrhoeae en Trichomonas Vaginalis.
  • Onbehandeld kunnen SOA's leiden tot o.a. onvruchtbaarheid, buitenbaarmoederlijke zwangerschappen en/of infecties aan de baarmoeder.
  • Deze test toont aan of één van deze SOA's aanwezig is in het klinische materiaal dat u opstuurt.
  • Indien u SOA positief bent is het van belang dat zowel uzelf als uw (ex)partner(s) behandeld worden.

Merk

Microbiome

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen