SolvaCare Compressiekous Wit

SolvaCare Compressiekousen zijn voorzien van een drukprofiel dat zorgt voor een betere doorstroming van het bloed in de onderbenen.

* Verplichte velden

Vanaf  9,95
Aantal:

SolvaCare Compressiekous Wit

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

De kousen zijn voorzien van een drukprofiel dat zorgt voor een betere doorstroming van het bloed in de onderbenen. En met slechts vier maten is er voor bijna iedereen een compressiekous beschikbaar die een goed drukverloop van enkel tot kuit garandeert.

Het hart pompt bloed door ons lichaam. Op de weg naar de benen geeft het zuurstof af aan spieren en organen. Op de weg terug verzamelt het bloed afvalstoffen om af te voeren. Als je veel stilzit of juist lang moet staan, heeft je circulatie moeite om het bloed goed te begeleiden in z’n weg naar boven, tegen de zwaartekracht in. In dat geval helpt het dragen van deze compressiekousen. Bovendien stimuleren ze het lymfesysteem, waardoor er in de enkels minder vocht wordt vastgehouden.


De SolvaCare compressiekousen werken effectief doordat ze zijn voorzien van een specifiek drukprofiel. Dit profiel zorgt dat de doorstroming van het bloed in het been wordt verbeterd. De druk van de kous op het been is hoger bij de enkel en neemt af in de richting van de knie. Op deze manier wordt het bloed ‘geholpen’ in de terugstroom door het been. En dat is precies waar mensen met vermoeide benen, spataderen en gezwollen enkels baat bij hebben en wat een vermoeid of zwaar gevoel in de benen tegengaat.

Te gebruiken bij

 • Vermoeide benen
 • Spataderen
 • Gezwollen enkels

Gebruiksadvies

Aantrekken van de kous:

 1. Steek uw hand in de kous tot het hielstuk. Pak het hielstuk vast en draai de kous binnenstebuiten tot het hielstuk.
 2. Plaats de kous over de voet, en zorg er voor dat het donkere gedeelte van het hielstuk onder de hiel terecht komt.
 3. Pak het resterende gedeelte van de kous dat nog binnenstebuiten zit tussen duim en vingers, en trek dit rustig omhoog over de enkel en kuit.
 4. Zorg ervoor dat de kous glad aansluit op de huid en dat de band bovenaan de kous niet dubbel zit. Verzeker uzelf ervan dat de bovenkant van de kous twee vingers onder de knieholte eindigt. Dit is belangrijk om een goede doorstroming te garanderen.

 

Uittrekken van de kous:

 1. Pak eenvoudig de bovenkant van de kous en trek deze rustig maar stevig naar beneden over de kuit, enkel en voet. Wees extra voorzichtig bij wonden of kwetsbare huid. Pas op met scherpe nagels, en trek niet met slechts 2 vingers de kous hard omlaag. Hierdoor zou de kous kunnen scheuren.
 2. Steek eventueel uw duimen naast de achillespees onder de kous om deze gemakkelijk over uw hiel te krijgen.

Inhoud

1 paar compressiekousen S (19-23 cm), M (23-26 cm), L (26-29 cm) of XL (29-33 cm)

Meer informatie

 • Dit product is verkrijgbaar in de maten S (19-23 cm), M (23-26 cm), L (26-29 cm) en XL (29-33 cm).

De kousen kunnen machine gewassen worden op maximaal 75 ºC. Het effectieve compressieprofiel is tot 15 wasbeurten gegarandeerd. 
Het machinaal drogen van de kousen zal de levensduur van de kousen verkorten. Het beste is de kousen te drogen middels een waslijn of wasrek. 
Hang de kousen niet over een verwarming of een andere warmtebron om te drogen.


De compressiekousen van SolvaCare zijn het meest effectief in het ondersteunen van de bloedcirculatie als ze goed zijn aangetrokken. Hoe controleer je dat? Let goed op de volgende aanwijzingen:

 1. Zorg dat de kous goed en glad over het gehele onderbeen zit.
 2. zorg dat het donker gekleurde hielstuk goed aansluit onder de hiel.
 3. Zorg dat de bovenrand van de kous niet is dubbelgeslagen.
 4. De bovenrand van de kous moet twee vingers onder de knieholte eindigen.

De compressiekousen van SolvaCare zijn zowel in de breedte als in de lengte elastisch. Mensen met lange onderbenen kunnen de kous verder optrekken. Maak hiervoor draaiende bewegingen met de handen (alsof je een stuur heen en weer draait) tijdens het aantrekken van de kous en de stof zal meegeven. Dit heeft geen effect op het drukprofiel en de werking van de kous.

Merk

SolvaCare

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen