Sperti Aambeienzalf

Sperti zalf (geneesmiddel) kan uitstekend gebruikt worden bij uitwendige aambeien.

* Verplichte velden

Vanaf  0,00
Aantal:

Sperti Aambeienzalf

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Gebruik Sperti zalf bij de behandeling van klachten ten gevolge van aambeien, zoals jeuk, vochtafscheiding, bloedinkjes, pijn of een combinatie van deze verschijnselen.

Te gebruiken bij

  • Uitwendige aambeien

Productvoordelen

  • Verzacht de pijn
  • Verlicht de jeuk
  • Vermindert de vochtafscheiding en bloedinkjes
  • Sperti kan zonder enig bezwaar tijdens de zwangerschap worden gebruikt

Dosering

Breng bij klachten ´s-morgens , ´s-avonds en na elke stoelgang een weinig zalf aan. Voor het inwendig aanbrengen van de zalf kan de applicator op de tube geschroefd worden. Reinig de anale opening na elke stoelgang eerst met zacht toiletpapier en dan met een washandje en lauw water. Droog daarna voorzichtig of, beter nog, dep voorzichtig droog met een zachte handdoek. U mag het product niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder een arts te raadplegen. Raadpleeg bovendien uw arts, indien de klachten aanhouden of terugkeren, en bij pijnlijke en bloedende aambeien. In geval u bemerkt dat Sperti Aambeienzalf te sterk of juist te weinig werkt, raadpleeg dan uw arts of apotheker.

Bijwerkingen

Zoals alle geneesmiddelen kan Sperti Preparation H, aambeienzalf bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen ze krijgt. Aandoeningen van huid of onderhuid : Zeer zelden (< 1: 10000 inclusief afzonderlijke gevallen) kunnen overgevoeligheidsreacties ontstaan, die na staken van de behandeling weer verdwijnen. Methyl- en propyl-p-hydroxybenzoaten kunnen vertraagde allergische reacties, zoals huidontsteking, veroorzaken. Zelden treedt een onmiddellijke reactie op met huiduitslag en benauwdheid door kramp van de spieren van de luchtwegen (bronchospasmen).  Wanneer één van de bijwerkingen ernstig wordt of in geval er bij u een bijwerking optreedt die niet in deze bijsluiter is vermeld, raadpleeg dan uw arts of apotheker. 

Interacties

Er zijn tot op heden g

Zwangerschap / Borstvoeding

Sperti Aambeienzalf kan, voor zover bekend, zonder bezwaar overeenkomstig het voorschrift worden gebruikt tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding.

Contra-indicaties

Gebruik Sperti Aambeienzalf niet:

  • als u allergisch (overgevoelig) bent voor de werkzame bestanddelen of voor één van de andere bestanddelen van Sperti Aambeienzalf.

Er is geen of zeer beperkte informatie over de behandeling van aambeien bij kinderen, het gebruik is derhalve niet aanbevolen bij kinderen. 

Samenstelling

De werkzame bestanddelen zijn: Per gram zalf: 10 mg levende gist extract en 30 mg haaienlevertraan. De andere bestanddelen zijn: Witte vaseline, vloeibare paraffine, wolvet, wolvetalcoholen, methyl p-hydroxybenzoaat (E 218), propyl p-hydroxybenzoaat (E 216), thijmolie en glycerol (E 422).

Inhoud

25/50 gram

Verpakkingsvorm

Tube

Meer informatie

Sperti aambeienzalf is verkrijgbaar per 25 en 50 gram.

Aambeien zijn uitgezette bloedvaatjes, die soms zichtbaar zijn als knobbels rond de anusopening (uitwendige aambeien). Soms zitten ze binnen de anus en zijn ze onzichtbaar (inwendige aambeien). Vaak zijn aambeien het gevolg van overmatige druk op de bloedvaatjes rond de anus, bv. bij moeilijke stoelgang of zwangerschap. Probeer de stoelgang te bevorderen, door voedingsmiddelen zoals rogge- of volkorenbrood, zilvervliesrijst, verse groente en fruit (pruimen) te eten, en door voldoende aan lichaamsbeweging te doen. Wacht niet te lang en neem alle tijd om naar het toilet te gaan. Zorg voor goede hygiëne, zoals het zorgvuldig wassen van de anusstreek. Verwijder irriterend materiaal. Dit kan helpen de symptomen van aambeien te verlichten.

Merk

Sperti

Hoe te bewaren

Houd het geneesmiddel buiten het bereik en het zicht van kinderen. Geen speciale bewaartemperatuur. Na het openen van de tube is de zalf 14 dagen houdbaar.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen