Service Apotheek Terbinafinecrème

Antischimmelcrème voor de voeten.

 5,30
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Service Apotheek Terbinafinecrème

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Terbinafine antischimmelcrème wordt gebruikt voor de behandeling van patiënten met schimmel- en gistinfecties van de huid.

Te gebruiken bij

Behandeling van schimmel- en gistinfecties van de huid, zoals zwemmerseczeem.

Dosering

Dit geneesmiddel is alleen voor uitwendig gebruik.

Volwassenen en adolescenten (12 jaar en ouder). Duur en frequentie van de behandeling:

 • Zwemmerseczeem (tinea pedis): 1 maal per dag gedurende 1 week. De klachten die bij zwemmerseczeem kunnen horen zijn jeuk, roodheid en schilfering tussen de tenen, en op de voetzolen. Soms ontstaan er ook kloofjes (met name tussen de tenen) en kunnen er ook blaasjes ontstaan die vocht afscheiden. Meestal zorgt zwemmerseczeem voor een onaangename geur.
 • Ringworm (tinea corporis): 1 maal per dag gedurende 1 week. Ringworm bestaat uit langzaam groeiende, jeukende, rode en schilferende ringvormige plekken, die verspreid over het lichaam voor kunnen komen.
 • Huidschimmel (cutane candidiasis): 1 maal per dag gedurende 1 tot 2 weken. Candida is een gistsoort die onder bepaalde omstandigheden op de huid een infectie kan veroorzaken. Vaak zitten de huidafwijkingen op warme, vochtige plekken zoals de liezen of onder de borsten. De klachten bestaan uit jeuk, roodheid en schilfering.
 • Pityriasis versicolor: 1 tot 2 maal per dag gedurende 2 weken. De gist die pityriasis versicolor veroorzaakt is Malassezia furfur. Een infectie met deze gist bevindt zich meestal op de schouders en het bovenste gedeelte van de romp en bovenarmen. De klachten bestaan uit weinig jeukende en licht schilferende vlekken. Bij mensen die wat zongebruind zijn, zijn de plekken meestal lichter dan de rest van de huid en bij mensen die weinig tot geen zon gehad hebben, zijn de vlekken meestal lichtbruin.

Meestal treedt na enkele dagen verbetering van de klachten op. Onregelmatig gebruik of voortijdig stoppen met de behandeling vergroot de kans op het terugkeren van de klachten. Indien na 2 weken geen verbetering is opgetreden, neem dan contact op met uw arts of apotheker.

Kinderen: niet aanbevolen voor gebruik onder 12 jaar vanwege onvoldoende ervaring.

Gebruiksadvies

Breng net genoeg crème op de huid aan zodat er een dun laagje crème op de ontstoken huid en een stukje daar omheen komt. Wrijf de crème lichtjes in. Als de behandelde plek in een huidplooi zit (onder de borsten, tussen tenen of vingers, in de lies of de bilnaad) dan moet, met name ’s nachts, de huid na het insmeren worden afgedekt met een steriel gaasje. Was daarna uw handen, behalve als het te behandelen oppervlak op uw handen zit.

Bijwerkingen

 • Vervelling van de huid
 • Jeuk
 • Korstvorming
 • Roodheid
 • Branderig gevoel
 • Pijn op de plaats van toediening
 • Irritatie op de plaats van toediening

Zwangerschap / Borstvoeding

U mag dit middel niet gebruiken als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden. Als u zwanger wordt tijdens het gebruik van dit geneesmiddel, informeer dan uw arts.

Samenstelling

De werkzame stof in dit middel is terbinafinehydrochloride. Elke gram crème bevat 10 mg terbinafinehydrochloride. - De andere stoffen in dit middel zijn natriumhydroxide (E524), benzylalcohol, sorbitaanstearaat (E491), cetylpalmitaat, cetylalcohol, cetostearylalcohol, polysorbaat 60 (E435), isopropylmyristaat en gezuiverd water

Inhoud

15 gram

Verpakkingsvorm

tube

Meer informatie

Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met dit middel?

 • Dit middel is enkel bedoeld voor uitwendig gebruik.
 • Het kan irriterend zijn voor de ogen, vermijd daarom ieder contact met de ogen. Als de crème per ongeluk in de ogen komt, spoel de ogen overvloedig met stromend water.
 • Dit middel wordt niet aanbevolen voor gebruik bij kinderen beneden 12 jaar vanwege de beperkte ervaring bij deze leeftijdsgroep.
 • Houd dit geneesmiddel buiten het zicht en bereik van kinderen.
 • U bent allergisch voor één van de stoffen in dit geneesmiddel.

Merk

Service Apotheek

Hoe te bewaren

U mag dit middel nog 3 maanden gebruiken nadat u de tube voor de eerste keer heeft geopend.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen