Testjezelf.nu Maag-Check

Testjezelf.nu Maag-Check - Zelftest op Helicobacter Pylori bacterie. 21,95
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Testjezelf.nu Maag-Check

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Het is nu voor het eerst mogelijk om thuis eenvoudig (1 kleine druppel bloed) te testen op de aanwezigheid van Helicobacter Pylori. De test geeft een helder antwoord en is zeer makkelijk uit te voeren wanneer u het uitkomt.
Deze (maag) bacterie is in 80% van de gevallen verantwoordelijk voor het ontstaan van een maagzweer. Daarnaast speelt de bacterie een rol bij het ontstaan van maagslijmvlies ontsteking en op termijn maagkanker. Een tijdige opsporing van de bacterie is dus belangrijk aangezien de bacterie ook goed bestreden kan worden.

Deze zelftest is geschikt om thuis uit te voeren en er hoeft niet gestopt te worden met eventuele medicatie (maagzuur remmers of antibiotica). Daarnaast is de uitslag binnen enkele minuten bekend. De test heeft slechts een kleine druppel bloed nodig om antistoffen tegen helicobacter pylori ("maagzweer" bacterie) aan te tonen. Deze bacterie is over het algemeen goed te behandelen met een antibioticum of verschillende antibiotica. Vaak in combinatie met maagzuur remmers.

Na een vastgestelde besmetting en behandeling met een antibioticum, duurt het gemiddeld tot 6 maanden voordat de antilichamen uit het bloed zijn verdwenen. Maag-check is een snelle en eenvoudige test om na die periode uit te sluiten dat de bacterie niet nog (of opnieuw) aanwezig is. Aan te raden valt bij een eerdere besmetting, de test 2 maal per jaar te herhalen. Dit kunt u eenvoudig thuis doen. Een behandeling met een antibioticum biedt geen garantie dat de Helicobacter Pylori bacterie niet opnieuw de kop op steekt. In sommige gevallen kan het langer duren voordat alle antilichamen uit het bloed zijn verdwenen en voordat de test negatief gaat worden.

Inhoud

 • 1 testcassette met pipet
 • 1 steriele automatische lancet
 • 1 glazen opnamebuisje in houder
 • 1 alcohol desinfecteerdoekje
 • 1 pleister
 • 1 flacon met verdunningsvloeistof
 • 1 gebruiksaanwijzing (Nederlands) 


Hoe wordt de diagnose infectie met Helicobacter pylori gesteld?
Er zijn verschillende manieren om een besmetting met de Helicobacter pylori vast te stellen. 
De huisarts kan bloedonderzoek of ontlastingsonderzoek doen naar antistoffen tegen de bacterie. Ook kan dit in het ziekenhuis via een ademtest worden gedaan. Als er antistoffen met een bloedtest worden aangetroffen, betekent dit dat u besmet bent met de Helicobacter pylori. Maag-Check is zo'n bloedtest en kent een klinisch bewezen betrouwbaarheid van meer dan 97% bij het aantonen van antistoffen tegen de helicobacter pylori bacterie. Bent u al eerder behandeld tegen deze bacterie met een anti-bioticum kuur, dan duurt het gemiddeld 6 maanden (in sommige gevallen meer dan 12 maanden) voordat de antistoffen zijn verdwenen uit het bloed. De test zal dan nog steeds positief zijn, terwijl een mogelijke biopt in deze periode negatief kan zijn. Dit is geen vals positieve test. De antilichamen zijn nog steeds in het bloed aanwezig (vandaar de positieve test) terwijl bij een biopt via een echoscopie er geen bacterie meer aangetoond kan worden.

Voor een betrouwbare uitslag is het soms noodzakelijk om twee weken voor het onderzoek tijdelijk te stoppen met het gebruik van maagzuurremmers. Dit geldt voor alle onderzoeken behalve bij een bloedtest. Bespreek dit altijd met uw arts.

Te gebruiken bij

 • Klachten (zoals (vage) pijn in de maagstreekmisselijkheidopgeblazen gevoelgebrek aan eetlust en soms braken)*.
 • Een verdacht op de aanwezigheid van de bacterie.
 • Daarnaast is het een uitstekende test om na behandeling te controleren of de bacterie compleet weg is.

Productvoordelen

 • Pijnloos: slechts 1 druppel bloed nodig.
 • Praktisch: eenvoudig thuis uit te voeren.
 • Snel: binnen 10 minuten resultaat.
 • Zeker: betrouwbaar (>97%) en eenvoudig af te lezen.

Inhoud

1 exemplaar

Verpakkingsvorm

Doosje

Meer informatie

Info over de bacterie Helicobacter Pylori:
De Helicobacter pylori is een bacterie die in het slijmvlies van de maagwand kan leven. De Helicobacter pylori kan dus in het zure milieu van de maag overleven.

Infectie met Helicobacter pylori 
Helicobacter pylori infecties komen in de hele wereld erg veel voor. In ontwikkelingslanden is zo’n 90% van de bevolking besmet met deze bacterie. In Nederland schat men dat ongeveer 15% van de mensen onder de 40 jaar besmet is. Bij zeker 30% van de mensen boven de 60 jaar kan de bacterie worden vastgesteld.

* Klachten en symptomen van een infectie met Helicobacter pylori
Veel mensen dragen de bacterie bij zich zonder daar last van te hebben. De bacterie kan echter ook (op den duur) verschillende klachten veroorzaken.

 • Maagslijmvliesontsteking
  In de meeste gevallen leidt besmetting alleen tot een maagslijmvliesontsteking (gastritis). Dit geeft lang niet bij iedereen klachten. Hierdoor wordt een besmetting soms niet of per toeval vastgesteld. Sommige mensen krijgen wel klachten bij een maagslijmvliesontsteking. De meest voorkomende klachten zijn (vage) pijn in de maagstreek, misselijkheid, opgeblazen gevoel, gebrek aan eetlust en soms braken. Bij een deel van deze mensen kan een maagzweer ontstaan. Het is niet duidelijk waarom sommige mensen die besmet zijn wel klachten (of zelfs een maagzweer) krijgen en anderen niet. Mogelijk spelen erfelijke factoren daarbij een rol. Een langdurige (chronische) maagslijmvliesontsteking kan op den duur overgaan in een zogenaamde atrofische maagslijmvliesontsteking. Atrofie betekent het ‘verkleinen van weefsel’. Bij een atrofische maagslijmvliesontsteking is de slijmvlieslaag aan de binnenkant van de maag veel dunner dan normaal.
 • Ziekte van Ménétrier
  Een speciale vorm van maagslijmvliesontsteking is de ziekte van Ménétrier. Dit ziektebeeld wordt ook wel een omschreven als een reuzenplooienmaag. Hoe zo’n reuzenplooienmaag ontstaat, is niet precies bekend. Mogelijk speelt een besmetting met de Helicobacter pylori een rol, eventueel in combinatie met een afwijking van het immuunsysteem.
 • Maagkanker
  De Helicobacter pylori wordt ook in verband gebracht met maagkanker. Een langdurige maagslijmvliesontsteking kan veranderingen in het weefsel veroorzaken. Het maagslijmvlies is dan blijvend veranderd en dat kan op termijn de kans op maagkanker vergroten. Om deze reden is het altijd belangrijk een infectie met de Helicobacter pylori te behandelen.

Merk

Testjezelf

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen