Veinax Kniekous Microtrans

Veinax Kniekous Microtrans is een medische compressie kous die 15-20mm/hg, de druk heeft een degressieve (opvoerende) druk.

Veinax Kniekous Microtrans

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Veinax is een medische compressie kous die 15-20mm/hg, de druk heeft een degressieve (opvoerende) druk. Alleen de medische kousen hebben een degressieve druk. Dit is ook meteen het verschil met de andere kousen, die werken met Denier. Wanneer een kous met deze waarden werkt weet u direct dat het geen medische compressiekous is maar een therapeutische kous. Bij deze kous is de druk niet gereguleerd en degressief, de dikte (denier) zorgt bij deze kous voor druk. Hoeveel druk en of deze degressief is wordt hierbij niet berekend. Dit is dus eigenlijk een dikke panty, meestal vanaf 70 den tot en met 280 den. Dan heeft u nog de bestaande reiskousen, deze geven wel een degressieve druk van 18-20mm/hg. Echter hebben deze kousen veel minder comfort, denk hierbij om de afwerkingen op de naden en op de band aan de bovenkant van de kous.

Hoe werken compressiekousen?
Degressieve compressiekousen geven een bepaalde druk op de beenspieren, te beginnen met de hoogste compressie bij de enkels. Van daaruit wordt de uitgeoefende druk geleidelijk minder, tot het uiteindelijk de minste compressie uitvoert op het bovenbeen. Deze degressieve compressie zorgt voor een verbetering van de afvoer van bloed en vocht, waardoor zwellingen in de voeten en enkels worden voorkomen en/of verminderen.


Maattabel enkelomvang is:

  • Maat 1: 18-20 cm
  • Maat 2: 20-23 cm
  • Maat 3: 23-26 cm
  • Maat 4: 26-29 cm

Gebruiksadvies

Rubberen handschoenen kunnen u helpen de compressiekousen gemakkelijker aan te trekken. Ook beschermen zij uw kousen van haken, ogen of scheuren. De compressiekousen gaan 4 tot 6 maanden mee, wanneer ze iedere dag gedragen worden en op de juiste manier gewassen worden.

Was de compressiekousen iedere twee á drie dagen met de hand of in de wasmachine op maximaal 30 graden. Was de compressiekousen met een fijnwasmiddel. Gebruik geen wasverzachter, bleekmiddel of vlekkenwater om de compressiekousen te wassen. Spoel de compressiekousen goed uit zodat er geen zeepresten achter blijven.

Inhoud

1 paar

Meer informatie

  • Dit product is verkrijgbaar in de kleuren; beige, donker beige, mokka en zwart.
  • Dit product is in verschillende maten verkrijgbaar. Zie Matentabel.

Compressiekousen zijn er in de volgende klassen: de drukklasse staat voor de druk die op uw been wordt uitgeoefend.
Dit wordt aangegeven in millimeter kwikdruk, afkorting: mmHg

  • Maat 1: drukklasse I (mild) : 15-21 mmHg (veinax zit tussen drukklasse 1 en 2 in)
  • Maat 2: drukklasse II (normaal) : 23-32 mmHg
  • Maat 3: drukklasse III (sterk) : 34-46 mmHg
  • Maat 4: drukklasse IV (extra sterk): > 49 mmHg

Merk

Veinax

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen