Vicks Sinex 0,5 mg/ml met doseerpomp Neusspray

Vicks Sinex 0,5 mg/ml met doseerpomp Neusspray die gebruikt wordt bij door verkoudheid gezwollen neusslijmvlies en afscheiding van neusvocht.

 5,99
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Vicks Sinex 0,5 mg/ml met doseerpomp Neusspray

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Vicks Sinex is een neusspray die gebruikt wordt bij door verkoudheid gezwollen neusslijmvlies en afscheiding van neusvocht voor volwassenen en kinderen ouder dan 6 jaar. Vicks Sinex heeft bij toepassing in de neus een vaatvernauwend effect en doet de gezwollen neusslijmvliezen slinken. Het middel werkt ongeveer 5-8 uur. De aromatische bestanddelen (menthol, kamfer en eucalyptusolie) geven snel een gevoel van verlichting.

Te gebruiken bij

 • Neusverkoudheid

Productvoordelen

 • Met doseerpomp

Dosering

Volwassenen en kinderen ouder dan 10 jaar: 1-2 sprays in ieder neusgat maximum 2-3 keer per 24 uur.
Kinderen van 6-10 jaar: 1 spray in ieder neusgat maximum 2-3 keer per 24 uur.
Kinderen jonger dan 6 jaar: Niet gebruiken.

Niet langer dan 7 opeenvolgende dagen gebruiken. Als Vicks Sinex langer wordt gebruikt, kan het een verstopte neus veroorzaken.

Gebruiksadvies

1. Snuit,indien mogelijk, eerst voorzichtig de neus. 2. Buig het hoofd naar voren. Verwijder het dopje. Houd het flesje rechtop met de doseerpomp net in het neusgat. Houd het andere neusgat dicht. Probeer het contact tussen de doseerpomp en de neus zoveel mogelijk te vermijden. 3. Spray en adem tegelijkertijd diep in door uw neus. Herhaal voor het andere neusgat. 4. Veeg de doseerpomp schoon met een schoon, nat doekje en plaats het dopje meteen na gebruik er weer op. Om besmetting te voorkomen is het aan te raden de doseerspray niet voor meerdere personen te gebruiken.

Bijwerkingen

Zoals elk geneesmiddel kan Vicks Sinex met doseerpomp bijwerkingen hebben, al krijgt niet iedereen daarmee te maken. Zie bijsluiter.

Interacties

 • Monoamineoxidaseremmers (MAO-remmers) worden gebruikt voor het behandelen van de ziekte van Parkinson en depressie – Gebruik Vicks Sinex met doseerpomp niet als u tijdens de afgelopen twee weken een MAO-remmer hebt ingenomen. 
 • Tricyclische antidepressiva – vertel uw arts als u geneesmiddelen inneemt die gebruikt worden voor het behandelen van depressie, zoals amitriptyline en imipramine.
 • Betablokkers of geneesmiddelen voor een hoge bloeddruk – vertel uw arts vóór gebruik als u één van deze geneesmiddelen inneemt. 
 • Het geneesmiddel voor de ziekte van Parkinson (bromocriptine) – vertel uw arts vóór gebruik als u dit geneesmiddel inneemt.

Zwangerschap / Borstvoeding

Vraag uw arts of apothekers om advies voordat u Vicks Sinex Neusspray gaat gebruiken.

Contra-indicaties

Gebruik dit middel niet:

 • wanneer u kort geleden een neusoperatie heeft ondergaan 
 • wanneer u een ontstoken huid of slijmvliezen van uw neusgaten of wondjes in uw neus heeft
 • wanneer uw kind is jonger dan 6 jaar

Samenstelling

Oxymetazolinehydrochloride (0.5 mg/ml) natriumcitraat, tyloxapol, chloorhexidinedigluconaat, citroenzuur, benzalkoniumchloride, menthol , kamfer, eucalyptusolie, natriumedetaat, natriumhydroxide, gezuiverd water.

Inhoud

15 milliliter

Verpakkingsvorm

Spray

Meer informatie

Alvorens u dit middel gebruikt, overleg met uw arts als u:

 • een hoge bloeddruk heeft
 • een hartaandoening waaronder angina heeft
 • diabetes heeft
 • schildklierproblemen heeft
 • een vergrote prostaatklier (prostatische hypertrofie) heeft
 • een verhoogde oogboldruk (nauwehoekglaucoom) heeft
 • allergisch bent voor een van de stoffen die in dit geneesmiddel zitten

 

Tijdens de zwangerschap of borstvoeding moet de spray met voorzichtigheid worden gebruikt. Als u te veel Vicks Sinex met doseerpomp gebruikt en last heeft van bijwerkingen of symptomen, moet u meteen uw arts contacteren en het flesje of de verpakking met u meenemen.

Merk

Vicks

Hoe te bewaren

Buiten het bereik en zicht van kinderen houden. Bewaren beneden 25°C. Bewaren in de oorspronkelijke verpakking.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen