Vicks VapoRub

Zalf voor inhalatiedamp.

* Verplichte velden

Vanaf  0,00
Aantal:

Vicks VapoRub

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Vicks VapoRub werkt via de neus, door inhalatie van dampen die vrijkomen door lichaamswarmte of door toevoegen van de zalf aan heet water (dampbad). Dit wordt als verlichtend ervaren bij verkoudheid.

Te gebruiken bij

  • Bij verkoudheid en/of griep

Dosering

2-4 maal per dag.

Gebruiksadvies

Wrijf één theelepel inhalatiezalf op borst en rug en herhaal dit, indien nodig, 2-4 keer per dag of doe één tot twee theelepels in een kom heet (maar geen kokend) water en adem de vrijgekomen verzachtende dampen gedurende 10-15 minuten in.

Bijwerkingen

Mogelijke bijwerkingen zijn overgevoeligheidsreacties zoals roodheid, irritatie van de huid en ogen (bij inademing). Lees voor het volledige overzicht de bijsluiter.

Interacties

Tot op heden zijn geen interacties met andere geneesmiddelen gerapporteerd.

Zwangerschap / Borstvoeding

Vicks VapoRub mag gebruikt worden tijdens de zwangerschap overeenkomstig het voorschrift. Tijdens de borstvoeding mag Vicks VapoRub gebruikt worden overeenkomstig het voorschrift, maar niet gebruiken als inwrijfmiddel op de borst.

Contra-indicaties

  • Overgevoeligheid voor het werkzaam bestanddeel of voor één van de hulpstoffen.
  • Niet cutaan gebruiken bij kinderen < 2 jaar. Dit houdt onder andere verband met het feit dat bij jonge kinderen laryngospasmen en collaps op kunnen treden als gevolg van de menthol. 
  • Niet inhaleren bij kinderen < 2 jaar.

Samenstelling

Bevat per gram zalf 50 mg kamfer, 50 mg terpentijnolie, 27,5 mg levomenthol, 15 mg eucalyptusolie en 2,5 mg thymol + Cederhoutolie en witte vaseline.

Inhoud

50/100 gram

Verpakkingsvorm

Potje

Meer informatie

Vicks VapoRub is verkrijgbaar per 50 en per 100 gram.

Merk

Vicks

Hoe te bewaren

Buiten het bereik en zicht van kinderen houden. Bewaren beneden 25°C. Bewaren in de oorspronkelijke verpakking.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen