Vitals IJzer

Vitals IJzer - IJzerbisglycinaat met Vitamine C.

 23,95
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Vitals IJzer

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een gezondheidsproduct.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

IJzer is één van de meest voorkomende elementen op aarde en is essentieel voor de meeste levensvormen waaronder de mens. Het draagt bij aan de normale vorming van hemoglobine en rode bloedcellen waardoor het bijdraagt tot een doelmatig zuurstoftransport. Daarnaast is ijzer een onderdeel van een aantal enzymen zoals catalase en cytochroom. 

IJzer draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid. IJzer ondersteunt ook een normale cognitieve functie. Daarnaast helpt het om energie vrij te maken uit voeding. Ten slotte helpt ijzer het immuunsysteem.
 
IJzer komt in de voeding vooral voor in rood vlees, vis en gevogelte. Een andere, minder goed opneembare vorm van ijzer wordt aangetroffen in onder andere bonen, gedroogd fruit, graanproducten en bladgroenten.
 
IJzerbisglycinaat is een zeer goed opneembare, organische vorm van ijzer waarbij ieder ijzerdeeltje gebonden (gecheleerd) is aan twee moleculen van het aminozuur glycine. Deze verbinding is mild voor de maag en geeft geen aanleiding tot constipatie wat een bekend probleem is bij ijzersuppletie.

De ijzerbisglycinaat (Ferrochel) in dit product wordt geproduceerd door dé specialist op het gebied van aminozuurgebonden mineralen, Albion Minerals. De formule is aangevuld met vitamine C in de vorm van ascorbinezuur ter ondersteuning van de ijzeropname.

Productvoordelen

  • Aminozuurgebonden ijzer van de specialist Albion Minerals;
  • maagvriendelijk en zeer goed opneembaar;
  • ondersteunt een normale groei en ontwikkeling;
  • aangevuld met vitamine C dat de ijzeropname ondersteunt.

Gebruiksadvies

1 capsule per dag tussen de maaltijden door met ruim water innemen of zoals geadviseerd. Houd u aan de aanbevolen dosering.

Samenstelling

Ingrediënten: ascorbinezuur, ijzerbisglycinaat, hydroxypropylmethylcellulose (vegetarische capsule), vulstof: microkristallijne cellulose (cellulosegel), antiklontermiddelen: magnesiumstearaat, siliciumdioxide.

Samenstelling per capsule (dagdosering):
   % ADH
IJzer (bisglycinaat, Ferrochel®) 25 mg  179%
Vitamine C (ascorbinezuur) 200 mg  250%

% ADH: Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

Bevat

Gluten, lactose, soja, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen.

Inhoud

100 capsules

Verpakkingsvorm

Pot

Meer informatie

Buiten bereik van jonge kinderen houden. Een hoge inname van ijzer door jonge kinderen kan toxisch zijn. Bij het inslikken van meerdere capsules direct een arts waarschuwen. 

Dit product is een voedingssupplement (Mineralenpreparaat). Houd u aan de aanbevolen dosering.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

Merk

Vitals

Sterkte

25 mg

Hoe te bewaren

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket. Buiten bereik van jonge kinderen houden.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen