Mineralen

Welke mineralen heeft u nodig?

Belangrijke functies van mineralen en spoorelementen zijn:

  • Calcium: van belang voor de opbouw van de botten en het gebit. Daarnaast van belang voor het functioneren van de spieren, het zenuwstelsel en vele andere lichaamsfuncties. Aanbevolen voor mensen die onvoldoende zuivel consumeren en voor vrouwen na de overgang om verlies van botmineralen te voorkomen.
  • Magnesium: draagt bij aan het normaal functioneren van de energiestofwisseling, de overdracht van zenuwprikkels en het goed functioneren van de spieren. Er zijn aanwijzingen dat langdurig gebruik van maagzuurremmers een magnesiumtekort kan veroorzaken.
  • IJzer: is een belangrijk onderdeel van hemoglobine in rode bloedcellen. Ijzer draagt bij aan een normaal transport van zuurstof in het bloed en aan de vermindering van vermoeidheid. Menstruerende vrouwen en zwangere vrouwen hebben een hogere behoefte aan ijzer.
  • Zink: is een bestanddeel van vele eiwitten en is daarom van belang voor de groei en vernieuwing van vele weefsel. Zink draagt o.a. bij aan het behoud van normaal haar, normale nagels en een normale huid.

 

Maak met behulp van het linkermenu een keuze voor een geschikt product voor u.

72 Producten


  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Het nut van mineralen

Mineralen zijn onmisbaar voor onze groei en ontwikkeling. De meeste mensen krijgen voldoende mineralen via de voeding binnen, maar bepaalde groepen kunnen een aanvulling van mineralen gebruiken. Zo hebben vrouwen die veel bloed verliezen tijdens de menstruatie, jongeren, vegetariërs of veganisten, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven soms extra ijzer nodig. Wanneer een dieet wordt gevolgd of langdurig medicijnen worden gebruikt, kan aanvulling met mineralen of spoorelementen ook wenselijk zijn.

Welke mineralen zijn er

Tot de familie van de mineralen behoren calcium, magnesium, ijzer en zink. Deze mineralen zijn zeer belangrijk voor ons lichaam. Een tekort kan allerlei soorten klachten veroorzaken. Leef.nl heeft een ruim assortiment mineralen. Bekijk ons aanbod en bestel ze eenvoudig online.

Waarom Leef.nl

Leef.nl is de webshop van meer dan 450 apotheken in Nederland. Leef.nl biedt naast een groot assortiment van meer dan 10.000 producten ook altijd compleet advies. Ontdek alle gezondheidsinformatie in onze kennisbank of bestel uw product direct. Indien u voor 16.00 uur bestelt zijn de producten morgen al in huis! Of u haalt ze heel eenvoudig gratis op bij een van de aangesloten apotheken.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen