Winkelen per

Selectie verfijnen

Productvorm
  1. Capsule (1)
  2. Softgel (1)
Merk
  1. NOW (1)
  2. Pharma Nord (1)

Vitamine A (retinol)

Vitamine A is belangrijk voor de weerstand. Ook speelt het een rol bij de groei, het gezichtsvermogen en de gezondheid van huid en tandvlees. Vitamine A zit met name in lever, vis en boter. Het wordt toegevoegd aan margarine. Groenten en fruit bevatten bèta-caroteen, een voorloper van vitamine A. 

2 Producten
Terug naar boven

Hoeveel heeft u nodig?

Volwassen mannen hebben per dag 900 microgram vitamine A nodig. Volwassen vrouwen 700 microgram per dag. De Gezondheidsraad heeft vastgesteld dat de veilige bovengrens voor vitamine A 3000 microgram per dag is. Gebruikt u meer dan kan dat slecht zijn voor uw gezondheid. Symptomen van de veel aan vitamine A zijn, gebrek aan eetlust, verminderd gezichtsvermogen, hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid, duizeligheid, spierpijn, oogafwijkingen, haarverlies en/of roodheid en schilferen van de huid. Deze klachten ontstaan wanneer men langdurig meer dan 3000 microgram per dag heeft gebruikt. Tijdens de zwangerschap kan een teveel aan vitamine A bij daarvoor gevoelige personen de ongeboren baby beschadigen. Daarom wordt het eten van lever tijdens de zwangerschap afgeraden.

Waarom Leef.nl

Leef.nl is de webshop van meer dan 450 apotheken in Nederland. Leef.nl biedt naast een groot assortiment van meer dan 10.000 producten ook altijd compleet advies. Ontdek alle gezondheidsinformatie in onze kennisbank of bestel uw product direct. Indien u voor 16.00 uur bestelt zijn de producten morgen al in huis! Of u haalt ze heel eenvoudig gratis op bij een van de aangesloten apotheken.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen