Winkelen per

Selectie verfijnen

Productkenmerken
  1. Vegetarisch (3)
Productvorm
  1. Capsule (3)
  2. Tablet (1)
Merk
  1. Lamberts (1)
  2. NOW (1)
  3. Orthica (1)
  4. Vitals (1)

Vitamine B1 (thiamine)

We hebben vitamine B1 nodig om koolhydraten uit voedsel te verbranden zodat we energie krijgen. Ook speelt het een rol in ons zenuwstelsel en bij de werking van ons hart. Vitamine B1 krijgen wij met name binnen via varkensvlees en graanproducten.  

4 Producten
Terug naar boven

Hoeveel heeft u nodig?

Volwassenen hebben per dag 1.1 mg vitamine B1 nodig per dag nodig. Een normale warme maaltijd met aardappelen, groenten en een stukje vlees levert voldoende B1 op. Er zijn bijna geen nadelige effecten bekend van een te hoge consumptie aan vitamine B1.

Een tekort aan vitamine B1

Bij een tekort aan vitamine B1 kan men klachten krijgen aan het zenuwstelsel zoals depressie, een verlaagde irritatiedrempel, concentratieproblemen en geheugenverlies. Andere klachten zijn spierzwakte, verminderde reflexen, verminderde eetlust, gewichtsverlies en maagstoornissen. Wanneer vitamine B1 weer is aangevuld verdwijnen de meeste verschijnselen, echter de veranderingen in het zenuwstelsel verdwijnen niet. Mensen die chronisch te veel alcohol gebruiken kunnen een ernstig vitamine B1-tekort krijgen wanneer ze daarnaast ook te weinig vitamine B1 met de voeding binnen krijgen. De psychische klachten die hieruit ontstaan wordt het Wernicke-Korsakoff-syndroom genoemd.

Waarom Leef.nl

Leef.nl is de webshop van meer dan 450 apotheken in Nederland. Leef.nl biedt naast een groot assortiment van meer dan 10.000 producten ook altijd compleet advies. Ontdek alle gezondheidsinformatie in onze kennisbank of bestel uw product direct. Indien u voor 16.00 uur bestelt zijn de producten morgen al in huis! Of u haalt ze heel eenvoudig gratis op bij een van de aangesloten apotheken.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen