Winkelen per

Selectie verfijnen

Productvorm
 1. Capsule (1)
 2. Tablet (5)
Productkenmerken
 1. Vegetarisch (4)
Merk
 1. AOV (1)
 2. Amiset (1)
 3. Lamberts (1)
 4. NOW (2)
 5. Orthica (1)
 6. Samenwerkende Apothekers (1)
 7. Service Apotheek (1)
Hoofdbestanddeel
 1. Foliumzuur (1)

Vitamine B11 (foliumzuur)

Vitamine B11 is nodig voor een goed functionerend zenuwstelsel en immuunsysteem. Het is van belang bij de vorming van rode bloedcellen, DNA en de aanleg van het zenuwstelsel tijdens de zwangerschap. Daarom wordt geadviseerd deze vitamine extra te slikken wanneer u zwanger bent of wilt worden (vier weken voor tot acht weken na de conceptie 0,4 of 0,5 mg per dag). B11 komt voor in groene groenten, fruit, volkoren producten en in mindere mate in melk en melkproducten.

 

 

8 ProductenHoeveel heeft u nodig

Volwassenen hebben 300 microgram B11 (foliumzuur) nodig, normaal gesproken komt dit in een gezonde voeding voldoende voor. Alleen wanneer vrouwen zwanger willen worden is het advies een extra voedingssupplement te slikken van 400 microgram per dag te slikken voor vier weken tot acht weken na de conceptie. Dit om het risico te verkleinen op een open ruggetje bij de baby. Een te hoge inname van natuurlijke B11 uit de voeding heeft geen nadelige effecten. Een hoge inname van supplementen is echter niet goed. De bovengrens voor volwassenen is vastgesteld op 1000 microgram.

Waarom Leef.nl

Leef.nl is de webshop van meer dan 450 apotheken in Nederland. Leef.nl biedt naast een groot assortiment van meer dan 10.000 producten ook altijd compleet advies. Ontdek alle gezondheidsinformatie in onze kennisbank of bestel uw product direct. Indien u voor 16.00 uur bestelt zijn de producten morgen al in huis! Of u haalt ze heel eenvoudig gratis op bij een van de aangesloten apotheken.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen