Winkelen per

Vitamine B12 (cobalamine)

Vitamine B12 is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen. Ook is het van belang de weerstand, draagt het bij aan de normale werking van het zenuwstelsel en draagt het bij aan de vermindering van vermoeidheid. Het komt voor in producten van dierlijke oorsprong zoals melk, vlees, vis en eieren. Het Voedingscentrum adviseert veganisten een vitamine B12-supplement te slikken of producten te gebruiken met toegevoegd vitamine B12.

15 Producten


  1. 1
  2. 2

Hoeveel heeft u nodig

Volwassenen hebben dagelijkse 2,8 microgram vitamine B12 per dag nodig. Een teveel aan vitamine B12 heeft geen nadelige effecten op het lichaam. Aanbevolen wordt niet meer dan vijf maal de aanbevolen hoeveelheid.

Hoe kan een tekort aan vitamine B12 ontstaan?

De oorzaak van vitamine B12 tekort die het meest voorkomt is een verstoorde opname in het maagdarmkanaal. Mensen die helemaal geen dierlijke producten gebruiken zoals veganisten lopen ook een risico op een tekort. Het Voedingscentrum raadt veganisten aan een vitamine B12-supplement te slikken of producten te gebruiken met toegevoegd vitamine B12. Een tekort is meestal pas na enige jaren merkbaar omdat het lichaam een voorraad B12 heeft. De huisarts kan vaststellen wanneer iemand een vitamine B12 tekort heeft.

Waarom Leef.nl

Leef.nl is de webshop van meer dan 450 apotheken in Nederland. Leef.nl biedt naast een groot assortiment van meer dan 10.000 producten ook altijd compleet advies. Ontdek alle gezondheidsinformatie in onze kennisbank of bestel uw product direct. Indien u voor 16.00 uur bestelt zijn de producten morgen al in huis! Of u haalt ze heel eenvoudig gratis op bij een van de aangesloten apotheken.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen