Winkelen per

Selectie verfijnen

Productkenmerken
  1. Vegetarisch (3)
Productvorm
  1. Capsule (1)
  2. Tablet (2)
Merk
  1. NOW (2)
  2. Orthica (1)

Vitamine B3 (niacine)

Vitamine B3 heeft u nodig voor de energievoorziening van cellen, de werking van het zenuwstelsel en een gezonde huid. Het zit met name in vlees en vis, noten, graanproducten, groente en fruit.

3 Producten
Terug naar boven

Hoeveel heeft u nodig?

Een volwassen man heeft 17 miligram B3 per dag nodig en vrouwen 13 milligram. Een teveel aan vitamine B3 kan gezondheidsproblemen geven, ze zijn echter niet heel ernstig.

Wat zijn de kenmerken van een tekort aan vitamine B3?

Wanneer iemand te weinig vitamine B3 heeft is dat best zeldzaam. Vitamine B3 zit namelijk in eiwitrijk voedsel wat we normaal gesproken in grote hoeveelheden binnenkrijgen. Heeft men wel een tekort dat uit zich dat in veranderingen in de huid zoals uitslag en ontstekingen. Ook kunnen vermoeidheidsklachten ontstaan. Daarnaast zijn er effecten op het slijmvlies van de mond, tong en darmen. Een voedingssupplement B3 kan helpen de klachten te verminderen.

Waarom Leef.nl

Leef.nl is de webshop van meer dan 450 apotheken in Nederland. Leef.nl biedt naast een groot assortiment van meer dan 10.000 producten ook altijd compleet advies. Ontdek alle gezondheidsinformatie in onze kennisbank of bestel uw product direct. Indien u voor 16.00 uur bestelt zijn de producten morgen al in huis! Of u haalt ze heel eenvoudig gratis op bij een van de aangesloten apotheken.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen