Vitamine C (ascorbinezuur)

Vitamine C is belangrijk voor een goede weerstand. Het bevordert de opname van ijzer, zorgt voor een goed functionerend zenuwstelsel en draagt bij aan de energievoorziening. Het is nodig voor voor gezonde botten, tanden, huid en bloedvaten. Vitamine C is wateroplosbaar. Verder is vitamine C een antioxidant. U vindt vitamine C in fruit, groente en aardappelen. Koolsoorten, citrusfruit, kiwi’s, bessen en aardbeien bevatten veel vitamine C. 

32 Producten


  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Hoeveel heeft u nodig

Een volwassene heeft 75 milligram vitamine C (ascorbinezuur) per dag nodig. Een teveel aan vitamine C verlaat met de urine het lichaam. Dit belast de nieren extra. Ook kan het een laxerende werking hebben. Het voedingscentrum adviseert niet meer dan 2000 miligram vitamine C per dag te binnen te krijgen.

Wat doet een tekort een vitamine C

Vitamine C is nodig voor een goede weerstand, genezing van wonden en opbouw van bindweefsel. De meest bekende ziekte die ontstaat bij een tekort is scheurbuik. De verschijnselen zijn gewichtsverlies, slapeloosheid, een grote vermoeidheid en verminderde weerstand. Daarna volgen tandvleesbloedingen en andere inwendige bloedingen. In een nog later stadium, bij zeer ernstig vitamine C tekort, vallen de tanden uit. Voor vitamine C zijn veel verschillende supplementen verkrijgbaar als aanvulling op de voeding indien nodig. 

Waarom Leef.nl

Leef.nl is de webshop van meer dan 450 apotheken in Nederland. Leef.nl biedt naast een groot assortiment van meer dan 10.000 producten ook altijd compleet advies. Ontdek alle gezondheidsinformatie in onze kennisbank of bestel uw product direct. Indien u voor 16.00 uur bestelt zijn de producten morgen al in huis! Of u haalt ze heel eenvoudig gratis op bij een van de aangesloten apotheken.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen