Vitamine D (calciferol)

Vitamine D wordt onder invloed van zonlicht in de huid aangemaakt. Het is belangrijk voor sterke botten en tanden, de opbouw spieren, celdeling en een gezond immuunsysteem. Het bevordert de opname van calcium en fosfor in het lichaam. Vitamine D zit vooral in vette vis, en met wat lagere gehaltes in vlees en eieren. Het wordt aangeraden om extra te slikken wanneer u een getinte huidskleur heeft, zwanger bent, boven de 50 jaar bent (vrouw) en boven de 70 jaar (man). Daarnaast alle kinderen tot 4 jaar.

42 Producten


  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Hoeveel heeft u nodig?

De Gezondheidsraad adviseert het gebruik van extra vitamine D door mensen met een verhoogd risico op een vitamine D tekort. De risicogroepen waarbij extra vitamine D wordt geadviseerd zijn:

10 microgram per dag bij:

Kinderen tot en met 3 jaar. Volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar die een getinte of donkere huidskleur hebben, buiten lichaamsbedekkende kleding dragen (bijvoorbeeld een sluier of een boerka) of onvoldoende buiten komen. Zwangere vrouwen. Vrouwen van 50-69 jaar

 

20 microgram per dag bij:

Mannen en vrouwen vanaf 70 jaar ongeacht de huidkleur of zonlichtblootstelling.

Een langdurige te hoge inneming van vitamine D kan schade aan hart, nieren en bloedvaten veroorzaken. Daarnaast misselijkheid, slaperigheid, verminderde eetlust en obstipatie. Nadelige effecten als gevolg aan een teveel aan vitamine D zijn echter zeldzaam.

Waarom Leef.nl

Leef.nl is de webshop van meer dan 450 apotheken in Nederland. Leef.nl biedt naast een groot assortiment van meer dan 10.000 producten ook altijd compleet advies. Ontdek alle gezondheidsinformatie in onze kennisbank of bestel uw product direct. Indien u voor 16.00 uur bestelt zijn de producten morgen al in huis! Of u haalt ze heel eenvoudig gratis op bij een van de aangesloten apotheken.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen