Winkelen per

Selectie verfijnen

Productvorm
  1. Softgel (9)
Merk
  1. Metagenics (1)
  2. NOW (2)
  3. Orthica (3)
  4. PCH (1)
  5. Toppharm (2)

Vitamine E (tocoferol)

Vitamine E is nodig voor een goede weerstand, aanmaak van rode bloedcellen en het in stand houden van spier- en andere weefsels. Vitamine E is een antioxidant. Het komt vooral voor in plantaardige oliën en in plantaardige producten zoals granen, noten, zaden, groenten en fruit.

10 Producten


  1. 1
  2. 2

Hoeveel heeft u nodig

Volwassenen mannen hebben per dag 10 milligram, volwassen vrouwen 8 milligram vitamine E per dag nodig. Er zijn weinig nadelige effecten bekend van een teveel aan vitamine E. De Gezondheidsraad adviseert niet meer dan 300 milligram per dag.

Wat doet een tekort aan vitamine E

Klachten als gevolg van een vitamine E-tekort zijn zeer zeldzaam en komen bijna alleen voor als gevolg van een ernstige stoornis in de opname van voedingsstoffen. Mogelijke symptomen zijn bloedarmoede en schade aan de hersenen (hersenverweking). Bij baby's die te vroeg geboren zijn, is de opname van vitamine E in de darm nog zeer gering doordat de spijsvertering nog niet goed werkt. Deze te lage opname van vitamine E kan bloedarmoede, oedeem en verhoging van het aantal bloedplaatjes tot gevolg hebben. Van vitamine E zijn supplementen verkrijgbaar als aanvulling op de voeding. 

Waarom Leef.nl

Leef.nl is de webshop van meer dan 450 apotheken in Nederland. Leef.nl biedt naast een groot assortiment van meer dan 10.000 producten ook altijd compleet advies. Ontdek alle gezondheidsinformatie in onze kennisbank of bestel uw product direct. Indien u voor 16.00 uur bestelt zijn de producten morgen al in huis! Of u haalt ze heel eenvoudig gratis op bij een van de aangesloten apotheken.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen