Mondmaskers

Bescherming tegen luchtvervuiling en virus besmetting

Sommige virussen, zoals het coronavirus, verspreiden zich via druppeltjes in de lucht die door besmette personen in de lucht worden gebracht door niezen en hoesten. Het dragen van een mondmasker wordt aangeraden voor zorgpersoneel en in situaties waarin het niet mogelijk is om voldoende afstand te houden, zoals in het openbaar vervoer.

Er zijn verschillende soorten maskers. Een zogenaamd Filtering Facepiece Particle (FFP)-masker is een masker dat de mond en neus geheel afsluit en voorzien is van een filter. Een FFP-2 masker is voorzien van een filter dat ook kleine aerosoldruppeltje tegenhoudt. Een chirurgisch mondneusmasker heeft als doel om de uitgeademde lucht te filteren en de omgeving van de drager te beschermen tegen druppels die ontstaan bij spreken, hoesten en niezen.

2 Producten
Terug naar boven

Mondkapje tegen besmetting

Sommige virussen, zoals het coronavirus, verspreiden zich via druppeltjes in de lucht die door besmette personen in de lucht worden gebracht door niezen en hoesten. Er is veel discussie of het dragen van een mondmasker effectief is bij het voorkomen van besmetting. Momenteel wordt het dragen van een mondmasker vooral aangeraden voor zorgpersoneel dat veel risico loopt. Aangeraden wordt in deze gevallen een zogenaamd Filtering Facepiece Particle (FFP)-masker te dragen. Dit zijn maskers die de mond en ogen geheel afsluiten en voorzien zijn van een filter. Een FFP-2 masker is voorzien van een filter dat ook kleine aerosoldruppeltje tegenhoudt. Een chirurgisch mondneusmasker heeft als doel om de uitgeademde lucht te filteren en de omgeving van de drager te beschermen tegen druppels die ontstaan bij spreken, hoesten en niezen. Een chrurgisch masker beschermt de drager niet voor besmetting door anderen. Een verkeerd gebruik van een mondmasker, zoals het aanraken van de buitenkant met de handen, kan alsnog voor besmetting zorgen.  

Waarom Leef.nl

Leef.nl is de webshop van meer dan 400 apotheken in Nederland. Leef.nl biedt naast een groot assortiment van meer dan 10.000 producten ook altijd compleet advies. Ontdek alle gezondheidsinformatie in onze kennisbank of bestel uw product direct. Indien u voor 16.00 uur bestelt zijn de producten morgen al in huis! Of u haalt ze heel eenvoudig gratis op bij een van de aangesloten apotheken.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen