Kriebelhoest

Advies bij een droge hoest

Bij een droge prikkel- / kriebelhoest kunt u een verzachtend middel gebruiken ter verlichting. Om het aanhoudende hoesten te doorbreken kunt u een hoestprikkelonderdrukkend middel gebruiken met noscapine of codeïne. Het voordeel van noscapine is dat het niet obstiperend werkt.

Sommige van deze hoestdranken zijn ook geschikt voor kinderen. Maak gebruik van het leeftijdsfilter om producten te selecteren die passen bij de leeftijd van uw kind.

12 Producten


  1. 1
  2. 2

Vervelende hoest

Hoesten is altijd heel vervelend, het is echter ook nuttig. Het zorgt ervoor dat rookdeeltjes, stof en slijm uit de luchtwegen worden verwijderd. Wanneer u kriebelhoest heeft of een vastzittende hoest door bijvoorbeeld een verkoudheid is dat nog vervelender. U kunt er lastig van slapen en het kan ook uw keel flink irriteren. Er een aantal producten verkrijgbaar die hoestklachten kunnen verlichten. Heeft u bijvoorbeeld last van kriebelhoest? Gebruik dan een middel met de stof noscapine. Deze stof onderdrukt de hoestprikkel waardoor u minder zult hoesten. In tegenstelling tot codeïne, dat ook soms gebruikt wordt om de hoestprikkel te onderdrukken, veroorzaakt noscapine geen verstopping. Daarnaast is het ook geschikt voor kinderen vanaf drie jaar, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Een kriebelhoest (of droge hoest, prikkelhoest) kan ook veroorzaakt worden door een droge of geïrriteerde keel, het zuigen op keelzuigtabletten kan verlichting geven. 

 

Waarom Leef.nl

Leef.nl is de webshop van meer dan 450 apotheken in Nederland. Leef.nl biedt naast een groot assortiment van meer dan 10.000 producten ook altijd compleet advies. Ontdek alle gezondheidsinformatie in onze kennisbank of bestel uw product direct. Indien u voor 16.00 uur bestelt zijn de producten morgen al in huis! Of u haalt ze heel eenvoudig gratis op bij een van de aangesloten apotheken.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen