SAN Acetylcysteïne Bruistablet 600mg

Acetylcysteïne is een geneesmiddel dat ervoor zorgt dat slijm in de longen verdund wordt, waardoor het ophoesten wordt vergemakkelijkt.

 7,99
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

SAN Acetylcysteïne Bruistablet 600mg

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.


Bekijk bijsluiter

Beschrijving

Het werkzame bestanddeel acetylcysteïne behoort tot de geneesmiddelengroep mucolytica. Acetylcysteïne wordt gebruikt bij de behandeling van aandoeningen van de luchtwegen en bij vastzittende hoest, waarbij verdunning van het slijm van de luchtwegen nodig is om het ophoesten ervan te vergemakkelijken, zoals bij bronchitis (dit is een ontsteking van de vertakkingen van de luchtwegen tussen luchtpijp en longen (bronchiën)), emfyseem (een aandoening waarbij de longen minder goed werken omdat het longweefsel blijvend stugger is geworden), taaislijm-ziekte (mucoviscidose) en bronchiëctasieën (een bepaalde aandoening waarbij de bronchiën voortdurend verwijd zijn).

Te gebruiken bij

  • Aandoeningen van de luchtwegen
  • Vastzittende hoest

Dosering

  • Volwassenen en kinderen ouder dan 7 jaar: 600 mg eenmaal per dag. 

Bij patiënten met een gedempte hoestreflex (bejaarden en verzwakte patiënten) wordt aangeraden de dosering van 1 maal daags 600 mg ‘s morgens in te nemen.

Gebruiksadvies

De benodigde dosis kan worden ingenomen door deze op te lossen in een half glas water. De zo ontstane oplossing direct opdrinken en niet bewaren.

Bijwerkingen

  • Maagklachten (zoals misselijkheid en braken)
  • Overgevoeligheidsreacties

Interacties

Acetylcysteïne mag samen met andere geneesmiddelen gebruikt worden. Indien u bepaalde soorten antibiotica (ß-lactam antibiotica zoals penicillinen en cefalosporinen) voorgeschreven heeft gekregen mag u deze middelen niet met acetylcysteïne mengen voor het innemen. Het kan zijn dat de antibiotica door het mengen in de oplossing onwerkzaam is geworden. Het na elkaar innemen van acetylcysteïne en deze soorten antibiotica is wel toegestaan.

Zwangerschap / Borstvoeding

SAN Acetylcysteïne bruistablet 600 mg kan, voor zover bekend, tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding zonder gevaar voor de vrucht in een lage dosering volgens gebruiksaanwijzing worden toegepast.

Contra-indicaties

Gebruik dit middel niet:

  • bij kinderen jonger dan 2 jaar

Samenstelling

Acetylcysteïne (600mg per bruistablet), ascorbinezuur (E300), citroenzuur (E330), lactose, mannitol (E421), natriumcarbonaat (E500), natriumcyclamaat, natriumwaterstofcarbonaat (E500a), saccharinenatrium (E954), trinatriumcitraat (E331c) en smaakstof.

Inhoud

10 bruistabletten

Verpakkingsvorm

Buisje

Merk

Samenwerkende Apothekers

Sterkte

600 mg

Hoe te bewaren

Geneesmiddelen buiten bereik en zicht van kinderen houden. Bewaren beneden 30°C, op een droge plaats in de goed gesloten originele verpakking.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen