Winkelen per

Selectie verfijnen

Merk
  1. Akolip (1)
  2. Healthypharm (1)
  3. Samenwerkende Apothekers (1)
  4. SoreFix (1)
  5. Zovirax (1)
Hoofdbestanddeel
  1. Aciclovir (3)

Koortslip

Behandeladvies bij koortslip:

Gebruik bij een koortslip bij voorkeur een product met zinksulfaat. Zink kan vanaf de eerste symptomen worden gebruikt en moet worden voortgezet totdat de blaasjes volledig zijn ingedroogd. Was de handen goed voor en na applicatie. Gebruik een eigen tube en liefst bij elke koortslipperiode een nieuwe.

Alternatieve middelen zijn crèmes met een antiviraal middel zoals aciclovir (Zovirax) of penciclovir (Fenistil).

Om de kans op een koortslip te verkleinen, wordt het gebruik van een lipstick met hoge UV-beschermingsfactor aangeraden.

5 Producten
Terug naar boven

Die vervelende koortslip

Wie vindt het niet vervelend om een koortslip te hebben. Meestal komt een koortslip opzetten wanneer uw weerstand wat minder goed is. Snel behandelen voorkomt erger. U heeft bij Leef.nl een ruime keuze aan producten die de koortslip bestrijden.

Voorkomen

Bescherm de lippen tegen uitdroging en zonnestralen met een vette lippencrème, bij voorkeur met UV bescherming. Zorg voor een goede lichamelijke conditie door voldoende nachtrust, niet roken, gezond eten en voldoende lichaamsbeweging.

Herpesvirus

Bij een verminderde weerstand kan bij dragers van het herpesvirus een koortslip opspelen. Hoewel de lipblaasjes een vervelend tintelend en brandend gevoel kunnen geven, is dit meestal een onschuldige kwaal. Voor baby's is het virus wel gevaarlijk, dus knuffel nooit een baby als u een koortslip heeft!

Waarom Leef.nl

Leef.nl is de webshop van meer dan 450 apotheken in Nederland. Leef.nl biedt naast een groot assortiment van meer dan 10.000 producten ook altijd compleet advies. Ontdek alle gezondheidsinformatie in onze kennisbank of bestel uw product direct. Indien u voor 16.00 uur bestelt zijn de producten morgen al in huis! Of u haalt ze heel eenvoudig gratis op bij een van de aangesloten apotheken.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen