Maagzuur

Advies bij keuze van een maagproduct 

Heeft u af en toe last van brandend maagzuur? Dan kunt u het beste een maagzuurbinder (antacidum) gebruiken zoals Antagel, Gastilox, Gaviscon, Maalox, Regla PH of Rennie. Deze middelen werken snel en gedurende enkele uren. U mag ze ook gebruiken tijdens zwangerschap en bij borstvoeding.

Heeft u de hele dag of vooral 's nachts last van brandend maagzuur? Dan kunt u het beste een H2 blokker gebruiken (ranitidine oftewel Zantac). Deze remt de aanmaak van maagzuur. Protonpompremmers (omeprazol en pantoprazol) doen dit ook maar zijn vanwege hun sterke werking 2e keus.

15 Producten


  1. 1
  2. 2


Terug naar boven
  1. 1
  2. 2

Brandend maagzuur

Zo'n een op de vijf Nederlanders heeft wekelijks last van brandend maagzuur. Brandend maagzuur is een vervelende aandoening die een branderig gevoel geeft in de slokdarm. Brandend maagzuur kan tal van oorzaken hebben, maar meestal komt het doordat de afsluitspier tussen slokdarm en maag niet helemaal goed werkt. Tabletten kunnen ervoor zorgen dat er tijdelijk minder maagzuur wordt aangemaakt, waardoor zure oprispingen niet meer voorkomen. Gelukkig zijn er producten die helpen bij brandend maagzuur.

Niet langer dan twee weken

Tegen brandend maagzuur zijn verschillende geneesmiddelen zonder recept verkrijgbaar. Gebruik deze middelen niet langer dan twee weken achter elkaar. Neem contact op met uw huisarts als de klachten langer dan twee weken aanhouden of als ze erger worden.

Waarom Leef.nl

Leef.nl is de webshop van meer dan 450 apotheken in Nederland. Leef.nl biedt naast een groot assortiment van meer dan 10.000 producten ook altijd compleet advies. Ontdek alle gezondheidsinformatie in onze kennisbank of bestel uw product direct. Indien u voor 16.00 uur bestelt zijn de producten morgen al in huis! Of u haalt ze heel eenvoudig gratis op bij een van de aangesloten apotheken.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen