Rennie Kauwtablet

Rennie is een zuurneutraliserend middel dat verlichting geeft bij brandend maagzuur en zure oprispingen.* Verplichte velden

Vanaf  0,00
Aantal:

Rennie Kauwtablet

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Rennie is een zuurneutraliserend middel dat verlichting geeft bij brandend maagzuur en zure oprispingen. Rennie wordt gebruikt bij de behandeling van klachten als gevolg van het terugvloeien van de zure maaginhoud in de mond waardoor een brandend gevoel of pijn achter het borstbeen ontstaan. Tevens kan Rennie worden gebruikt bij de directe behandeling van klachten als gevolg van een te sterke verzuring van de maaginhoud, bijvoorbeeld bij brandend maagzuur.

Te gebruiken bij

 • Brandend maagzuur
 • Zure oprispingen

Productvoordelen

 • Geeft verlichting bij brandend maagzuur en zure oprispingen
 • Makkelijk in te nemen
 • Met pepermuntsmaak

Dosering

Bij brandend maagzuur:

 • afhankelijk van de klachten, 1 à 2 tabletten opzuigen (maximaal 16 tabletten per etmaal). 

Bij zure oprispingen:

 • 1 uur na de maaltijd en voor het slapen gaan, 1 à 2 tabletten langzaam opzuigen, zo nodig ook tussentijds(maximaal 16 tabletten per etmaal).

Om een snelle verlichting te verkrijgen, de eerste tablet fijnkauwen.

Bijwerkingen

Zie bijsluiter.

Interacties

Wanneer naast Rennie andere geneesmiddelen worden gebruikt, verdient het aanbeveling om Rennie pas 1 à 2 uur na inname van deze geneesmiddelen te gebruiken. De opname en daarmee de werking van geneesmiddelen kan door gelijktijdige inname met Rennie worden beïnvloed.

 • Indien u antibiotica gebruikt(tetracycline, quinolonen), 
 • Als u middelen die de pompkracht van het hart bevorderen gebruikt (hartglycosiden zoals digoxine, digitoxine), 
 • Als u levothroxine gebruikt (een schildklier hormoon), 
 • Als u eltrombopag gebruikt (een geneesmiddel dat wordt gebruikt om het aantal bloedplaatjes te laten toenemen)
 • Als u fluorides, fosfaten, ijzerbevattende producten) gebruikt, bespreek het met uw arts voordat u Rennie inneemt, want het kan de werking van die medicijnen beïnvloeden. 
 • Indien u thiazide-diuretica (bijv bendroflumethiazide) gebruikt om de urineproductie te verhogen, raadpleeg dan uw arts voordat u het product gebruikt, want uw arts kan het calciumgehalte in uw bloed willen controleren.

 

Zwangerschap / Borstvoeding

Rennie kan tijdens de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding worden gebruikt overeenkomstig het voorschrift.

Contra-indicaties

Gebruik Rennie niet wanneer:

 • u ernstige nierfunctiestoornissen en/of nierstenen heeft
 • ijzerpreparaten (bepaalde middelen bij bloedarmoede)
 • hoog calciumgehalte of verlaagd fosfaatgehalte van het bloed heeft

Combinatie met voeding

Zoals voor alle calcium-bevattende antacida geldt, dient u deze niet te gebruiken met grote hoeveelheden melk (producten)

Smaak

Pepermunt

Samenstelling

De werkzame bestanddelen zijn 680 mg calciumcarbonaat en 80 mg magnesiumcarbonaat. Andere bestanddelen (hulpstoffen) zijn sucrose, aardappel- en maïszetmeel, magnesiumstearaat, talk, paraffine, pepermuntaroma (bevat o.a. maltodextrine en arabische gom (E 414)) en citroenaroma (bevat o.a. dextrine).

Inhoud

24/48/96 kauwtabletten

Verpakkingsvorm

Doordrukstrip

Meer informatie

Wees extra voorzichtig met Rennie:

 • Zoals met andere maagzuurbindende middelen (antacida), kan inname van deze producten symptomen maskeren van andere, meer ernstige, onderliggende medische aandoeningen. Raadpleeg uw arts indien de symptomen langer dan 14 dagen aanhouden.
 • Raadpleeg uw arts of apotheker voordat u Rennie gebruikt wanneer u nierproblemen heeft, wanneer u sarcoïdose heeft ( een ontstekingsziekte die diverse organen kan aantasten), of wanneer u lijdt aan ernstige of chronische maag-/darmklachten of ziekten.

Rennie is verkrijgbaar in verpakkingen met 24, 48 of 96 kauwtabletten in doordrukstrips.

Merk

Bayer

Hoe te bewaren

Rennie buiten bereik en zicht van kinderen houden. Niet boven 25ºC en in de originele verpakking bewaren.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen