Verstopping

Een gezonde stoelgang

Drink voldoende (2 liter per dag), eet vezelrijk, beweeg voldoende (elke dag minstens een half uur), ga naar het toilet wanneer u aandrang voelt en vergeet niet te ontbijten (om de darmen op gang te helpen). Het is niet nodig om elke dag ontlasting te hebben. Bij een acute verstopping (een paar dagen niet geweest), kan een laxeermiddel worden geadviseerd voor kortdurend gebruik, zoals lactulose of macrogol. Bij een ontlasting die 2 dagen uitblijft is bijna nooit een laxeermiddel nodig.

11 Producten


  1. 1
  2. 2

Verstopping of moeilijke stoelgang

Bij een moeilijke stoelgang, ook wel verstopping of obstipatie, kan het nodig zijn om een laxerend of darmstimulerend medicijn te gebruiken. Deze producten kunnen de darmbewegingen versnellen zodat de inhoud van de darmen weer wordt voortgestuwd. De stoelgang wordt zo gestimuleerd. Vaak zorgen deze producten voor zachtere en beter uit te scheiden ontlasting door water in de darm aan te trekken. Voor mensen die vaker last hebben van obstipatie is het aan te raden om veel vezels te eten en voldoende te drinken. U vindt op deze site een breed assortiment aan producten bij ontstopping. 

Een lastige kwaal

Verstopping of obstipatie komt vaak voor. Vooral bij ouderen, zwangere vrouwen en jonge kinderen. Verstopping kan komen door: voeding wat te weinig vezels bevat, stress, onregelmatig leven, psychologische oorzaak of ziekte en/of medicijngebruik. Verstopping is iets waar u veel last van kunt hebben. Belangrijk is dat u er niet te lang mee blijft doorlopen.

Waarom Leef.nl

Leef.nl is de webshop van meer dan 450 apotheken in Nederland. Leef.nl biedt naast een groot assortiment van meer dan 10.000 producten ook altijd compleet advies. Ontdek alle gezondheidsinformatie in onze kennisbank of bestel uw product direct. Indien u voor 16.00 uur bestelt zijn de producten morgen al in huis! Of u haalt ze heel eenvoudig gratis op bij een van de aangesloten apotheken.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen